Yeşil Sol Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, “İşçi ve Bağkur emeklileri üvey evlat mı?” dedi.

Zaman kaybetmeden işçi ve Bağkur emeklilerine yüzde 2,5 zam uygulanmalıdır diyen Yeşil Sol Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

“Kamu çalışanlarına, kamu işçisine ve memur emeklisine uygulanan yüzde 2,5 zam işçi emeklisine ve Bağkur emeklisine neden uygulanmadı? İşçi emekli dernekleri ne iş yapar? Yaşlısını, emeklisini açlığa mahkum eden, ona saygısı olmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Ortalık yangın yerine dönmüşken, fiyatlar tavan yapmışken, İşçi ve Bağkur emeklisini asgari ücretin çok altında 2500 TL' ye mahkum eden bir anlayışı asla kabul etmiyoruz.

Cumhurbaşkanın, Toplumun örgütlü kesimlerinden gelen tepkileri azaltmak için uygulanan yüzde 2.5 zam neden işçi ve Bağkur emeklisine uygulanmıyor. Onlar bu ülkenin çilesini çekmiş zor koşullarda çalışmış üretmiş ve hizmet insanları, Neden yok sayılıyorlar. Toplumda yaşlılar nerdeyse itilip kakılan, bir kesim haline dönüştürülmek isteniyor. Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz.

Yaşlısına saygısı olamayan hiç bir toplum ayakta duramaz. İşçi emeklisinin en çok olduğu bu kentten sesleniyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi