Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Her yıldönümünde olguları tartışılan ve bir türlü kuruluş bildirgesinde ki hedeflere ulaşılamayan;"10 Aralık Dünya İnsan Hakları" gününün 72.yılına bu yılda biraz buruk, biraz da umutsuz ulaştık” dedi.

Uzun açıklamasında, “Dünyanın birçok yerinde ve ülkemizde adalet, özgürlük, eğitim, sağlık, beslenme gibi en temel haklara insanların ulaşmasındaki yaşadıkları zorluklar, çaresizlikler çoğumuzun içini acıtıyor” diyerek şunları söyledi:

“Emperyalist politikaların kendi çıkarları uğruna topraklarının kilometrelerce ötesinde çıkarttıkları savaşlar, kardeş kavgaları ve bunların sebebiyet verdiği mülteci göçleri; büyük yıkımlara ve dramlara yol açmaya devam ediyor. Irkçılık, din düşmanlığı, farklı insan renklerine olan tahammülsüzlük, ekonomik sömürünün tavan yaptığı küresel dayatmalar insan haklarını sürekli tehdit ediyor ve evrensel beyanname sürekli kan kaybediyor.

Ülkemizde; bir türlü önlenemeyen yoksulluk ve işsizliğin geniş halk yığınlarına getirdiği çözümsüzlükler, her gün sayıları hızla artan kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri, geç gelen adaletin insan yaşamına getirdiği hak ihlalleri ilk etapta aklımıza gelen önemli başlıklar...

Bundan dolayı; onurlu bir yaşam, hakça bir bölüşüm, herkes için eşit ve bağımsız bir adalet düzeni umut etmek ve onun mücadelesini vermek hepimiz için sadece 10 Aralık’lar da değil tüm yaşamımızın da vazgeçilmez bir ideali olmalıdır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi