Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı 19’ncu birleşimi yapılırken, 2020 yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 26 sayılı raporu görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan Kasım ayı 19’ncu birleşimine il genel meclisi üyeleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak  oy birliğiyle kabul edilirken, gündemin 3. Maddesinde yer alan 2020  yılı Performans Programı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırlamış olduğu 26 sayılı rapor görüşüldü.

İl Genel Meclisinin 4 Kasım 2019 tarihli ve 103 sayılı kararı gereğince komisyona havale edilen Zonguldak İl  Özel İdaresi 2020 yılı Performans programı ile ilgili işlemli dosya, Komisyon tarafından okunup incelendi.

Yapılan görüşmelerin sonunda, İl Özel İdaresinin 2020 dönemine ilişkin performans hedef ve göstergelerini, hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyet ve projeleri, kaynak ihtiyacını, İdareye ilişkin bilgileri içeren Performans Programlı bütçenin hazırlanmasına da esas teşkil edeceğinden, İl Özel İdaresine ait 2020 yılı Performans Programı üzerinde Komisyon tarafından yapılan inceleme,  İhtisas Komisyonu, Meclis üyeleri, Birim Müdürlerinin görüş ve önerilerinin de değerlendirilmesi  neticesinde, İl Özel İdaresi 2020 Bütçesi 145 milyon TL olarak Komisyona havale edildi.

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9. Maddesi ile 5302 sayılı İl Özel İdare kanununun 31. Maddesi gereğince ve Kamu İdarelerince hazırlanacak Performans Programları Hakkında yönetmelikte ve Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünün yayımladığı ‘Performans Programı Hazırlama Rehberi’nde güncellenen usul, esas ve yöntemler çerçevesinde hazırlanan, Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 yılı Performans Programı komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

İl  Genel Meclisinin Kasım ayı son oturumu Pazartesi günü yapılacak Bütçe görüşmeleri ile son bulacak. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi