Zonguldak İl Genel Meclisinin Kasım ayı toplantıları sürerken, 10’ncu birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi Osmanlı Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması maddesi görüşüldü. İmar Kentsel İyileştirme Müdürü Özge Yüksel meclis üyelerini bilgi vererek, maddenin özel bir şirketin Erdemir'in cürufu içerisindeki demir tozlarını ayrıştırıp, çimento sanayide kullanımını için katı atık tesisi kurulma talebini içerdiğini ifade ederken madde komisyonlara havale edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Alaplı İlçesi; Hacıhasan Köyü, Kozlu İlçesi; Çırgan Köyü, Devrek İlçesi; Gürbüzler Köyü, Ereğli İlçesi; Yunuslu, Yaraşlıyörük ve Kaymaklar Köylerinde, Köy Yerleşik Alanı ile ilgili problemler yaşandığından, mağduriyetlerin giderilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 24 – 20 – 16 – 11 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin sona ermesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şube müdürü Özkan Poyraz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilimizde yaptığı çalışmalar ve yapılacak projeler ile ilgili İl Genel Meclisi üyelerine bilgi aktardı.

Poyraz yaptığı açıklamada, il genelindeki okullarda yapılan projeler ve yapılacak projeler ile okulların doğalgaza geçmeleri ve deprem güçlendirilmeleri konularında bilgiler verdi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi