İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere gençlerimiz öğrenimlerini tamamlayabilmeleri açısından Kredi Yurtlar Kurumundan kredi kullanmışlardır. Amaç gençlere eğitim hayatları boyunca maddi destek sağlamak olup, dolayısıyla gençlerinde eğitimlerini tamamlamaları sonrası, bir işe girip çalışmaya başlamaları, neticesinde devlete olan borçlarını geri ödemeye başlamaları işin makbulüdür” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Ancak ne yazık ki şu anki hükümetin gençlere bakış açısını yansıtan bir uygulamayla karşı karşıyayız. Zaten ülkede işsizlik almış başını giderken, pandemi koşullarında pek çok kişi işsiz kalırken böyle bir ortamda KYK borcu olan gençlere birer birer hacizler, banka kartlarına bloke gibi bildirimler gelmeye başladı” diyerek şunları söyledi:

“İşi olsa borçlarını ödeyecek olan gençler, boşta gezerken karınlarını ailelerinden aldıkları harçlıklarla doyururken, bir kazançları olmadığı bugünkü şartlarda bu borçları nasıl ödeyecekler. Bunu düşünen yok. Üstelik birde “ Borçların Yapılandırma Yasasının” yürürlükte olduğu, bu açıdan Ocak Ayı sonuna kadar gençlerin borçları yapılandırma imkanı varken hükümetin ne acelesi var ki bu süreyi bile beklemeden haciz, bloke v.b. işlemleri uyguluyor. Böyle bir çarpık uygulama olabilir mi ? Bu uygulamanın tek amacı olduğu anlaşılıyor ki, oda onları yapılandırmaya zorlamak ve bir an önce para tahsil etmek. Yani işte size gençleri değil parayı düşünen bir bakış açısı.

Halbuki Bütçe Görüşmeleri sırasında İYİ Parti olarak biz, bütün gençlerin yaklaşık, toplam 5 Milyar TL’ yi bulan gençlerin KYK borçlarının silinerek ortadan kaldırılmasını istemiştik. Partimiz Grup Başkan vekili Lütfü Türkkan, Mecliste yaptığı konuşmada “İş mi verdiniz bu çocuklara ödeyemiyorlar işte” diyerek bir iş adamının borçlarının silinmesini yanında toplam borçları bunun yarısı kadar olan gençlerin borçlarının silinmesini istemiş, iş adamlarına verilen değerin gençlere verilmediğini belirterek bir iş adamının bütün gençlerden daha önemli görülmesini eleştirmişti. Evet bizim bakış açımız bu yani gençlerden yana iktidarın bakış açısı ise gençlere haciz, birkaç iş adamına basında yer aldığı üzere vergi affı. Gençlerinde buna vereceği cevap elbet bir gün önlerine gelecektir” (Haber Merkezi)

               

Editör: Haber Merkezi