CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak’ta sel felaketinin yaşandığı Saltukova ve Gümeli’de incelemelerde bulundu.

“Merkezi yönetimin sorumluluğunda olan sel felaketinin yaralarını, 330 kilometre uzaktan gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri sarıyor. CHP’li Belediyeler vatandaşlarımızla, Zonguldakla tek yürek olmuş şekilde çalışıyor” diyen CHP’li Demirtaş; “ Aslında 2019 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı, Batı Karadeniz Havzası Taşkın Yönetim Planı açıklanmış. 239 tedbir tek tek sıralanmış. Sorumlu kurumların başında Devlet Su İşleri geliyor. Yağışların, sel felaketine dönüşmesinin nedeni bu tedbirlerin alınmamasıdır” dedi.

TEDBİR ALINMASI İÇİN AFET Mİ OLMASI LAZIM!

Yaptığı ziyaretlerle ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Ünal Demirtaş; “ Cumartesi günü Çaycuma İlçe Başkanımız Şeref Köktürk ve Saltukova Belediye Başkanımız Alim Genç ile Saltukova’da ve pazar günü de Alaplı İlçe Başkanımız Hüseyin Tosun ve Gümeli Belediye Başkanımız Ahmet Saydam ve İSKİ Saha Koordinatörü Cavit Karabulut ile incelemelerde bulunduk. Can kaybımızın olmaması her şeyden önce büyük bir tesellimiz. Saltukova’da 20 civarında vatandaşımızın evlerini ve işyerlerini su basmış. Tarlalar zarar görmüş. Su pompaları patlamış ve su depoları tahrip olmuş, sağlıklı içme suyuna ulaşılamıyor. Bazı vatandaşlarımızın ciddi maddi zararı var. Bu durum, vatandaşlarımız için en önemli sorunlardan bir tanesi” ifadelerine yer verdi.

Afet ve Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) ve Devlet Su İşleri’nin Zonguldak’ta sınıfta kaldığını söyleyen Ünal Demirtaş, “Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle her ülke, kendi coğrafi özelliklerine göre tedbir alıyor. Batı Karadeniz zaten yoğun yağış alan bir bölge. Yağışların sel felaketine dönüşmemesi için alınması gereken tedbirler var. Bakanlığın raporundaki tedbirlerin kaçı alındı” dedi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZONGULDAK’IN YANINDA

Açıklamasında “halk belediyeciliğine” vurgu yapan Ünal Demirtaş; “Zonguldak’taki yağışın sel felaketine dönüşmesinin hemen ardından hızlı bir koordinasyonla, tüm afetlerde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halkımızın yanındaydı. CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Ordu Milletvekilimiz Seyit Torun’un koordinasyonunda, CHP’li belediyeler Batı Karadeniz’de yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak teyakkuza geçti. Bu koordinasyonu sağlayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun başta olmak üzere, halk belediyeciliğini, dayanışma ruhu ile büyüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na, 80 personel ve 56 araçla Batı Karadeniz’de sel felaketinin yaşandığı illerde çalışmalara katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı, İSKİ, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın fedakar çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sel felaketinin yaşandığı bu zor günlerde Zonguldak’ı yalnız bırakmadı” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi