İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, hükümetin Türkiye’de miadını doldurduğunu Türkiye’yi iyi yönetemediğini söyledi.

Geçmişten çıkarılacak dersler olduğunu belirten Erkmen, “Bu dersleri de en iyi şekilde bizim onarıp, güçlendirip tekrar egemenliğin, halkın, milletimizin egemenliğine dayalı bir yönetim şeklini yani Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi devreye sokmamız gerekiyor” dedi.

Birlik ve berberliğin önemine de değinen Erkmen, “Tarih boyunca Türk devletleri hep içerden yıkılmıştır hiçbir zaman dışardan gelip Türkiye’yi kimse yıkamamıştır. Onun için biz ne kadar iç cephemizi kuvvetlendirirsek o zaman bizi kimse yıkamaz. Türk Devleti olarak her zaman biz güçlü oluruz” diye konuştu.

Çok acı bir tatla bayrama kavuşmuş olunacağını söyleyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

EMEKLİ ACI BİR TATLA BAYRAMA KAVUŞMUŞ OLUYOR

“Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaşıyoruz. Birliğin, beraberliğin, dayanışmanın ön plana çıktığı bu ayda hepimiz gerekli ibadetlerimizi, oruçlarımızı tutmak suretiyle vecibelerimizi yerine getirmiş olduk. İnşallah birkaç gün sonrada bayrama erişeceğiz. Zonguldaklı hemşerilerimizin ve tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramlara ulaşırken hepimizin arzusu herkesin ağız tadıyla ve kafasında bir takım soru ve sorunlar olmadan bayramı yaşamak ama maalesef geçirdiğimiz sıkıntılı günler, ekonomik sorunlar insanlarımızı o eski bayram tadından uzaklaştırıyor ve insanları kendi sorunlarıyla baş başa bırakıyor. Bakıldığında bayram ikramiyesi konusu vardı özellikle de emeklilerimiz buna bel bağlamışlardı. Ama hükümet bunu yapmadı. Yılbaşından bugüne kadar verilmiş olan artış dedikleri ücretler eridi gitti bugünkü tablo karşısında da bayrama hem eriyen maaşlarıyla hem alamadıkları ikramiyeyle şuanda çok acı bir tatla bayrama kavuşmuş olunuyor.

VATANDAŞ YARDIMA MUHTAÇ HALE GELDİ

Şuanda en az maaş alan emeklimiz asgari ücret kadar maaş almalı. Aynı şekilde ilk çıktığı tarihteki bayram ikramiyesinin dolar veya TÜFE karşılığı hesap edildi ve buda 3 bin 700 lira civarına geliyor. Bu oranda emekli ikramiyesi alabilmeli. Ama bunları şuanda mevcut hükümet vermiyor. Vermediği gibi bu güne kadarki seçim vaatlerini de yerine getirmiş olmuyor. Bunları bize göre insanların ağzına bir parmak bal sürer gibi seçim öncesinde çıkartmayı düşünüyor. Yani milletimizin hassas olduğu konuları seçim malzemesi olarak kullanıp seçimlerde kendine bir avantaj olarak kullanmanın peşine düşüyor. Bu yanlış bir tutumdur. Her seçim öncesi milletimize bir umut verdiniz bu umudun sonucunda vatandaş şuanda düş kırklığını yaşıyor. Sokaklarda cebinde parası olmayan ve tamamen alım gücünü yitirmiş olan insanlarla dolu olduğunu görüyoruz. Bu yıl en yoğun yardım paketlerinin verildiği bir dönemi geçirdik. Burada vatandaşı suçlamıyoruz çünkü vatandaş artık bunlara muhtaç hale geldi.

HÜKÜMET TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEMEKTE

Artık bu hükümetimiz Türkiye’de miadını doldurmuştur, Türkiye’yi yönetememektedir. Türkiye’de siyasi iklimin değişmesi yeni bir ruh ve anlayışla insanlarımıza güven verecek ve insanlarımıza umut olabilecek bir siyasi iklime kavuşmamız gerekiyor. Bu anlamda da biz topumda her geçen gün yükselen İyi Partiyi ve onun lideri Meral Akşener’i görüyoruz. Son gurup konuşmasında herkesi hürriyete sahip çıkmaya, özgürlüğe sahip çıkmaya, daha mutlu yaşamaya vurgu yaptı. Tek adam rejimi diye adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’yi nereye getirdiği noktasında somut örneğini ortaya koymak suretiyle biz bu sistemin değiştirilmesini ve insanlarımızın o eski mutlu günlerine dönemsini arzu ediyoruz. Tabi ki geçmişten çıkarılacak dersler vardır ama bu dersleri de en iyi şekilde bizim onarıp, güçlendirip tekrar egemenliğin, halkın, milletimizin egemenliğine dayalı bir yönetim şeklini yani Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi devreye sokmamız gerekiyor.

BAĞIMSIZLIĞI KORUMAK O KADAR KOLAY OLMUYOR

Zonguldak gündemimizde önceki gün hepimizi üzen bir olayı yaşadık. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şehit kardeşimizi toprağa verdik. Şehidimize rahmet diliyoruz. Başta ailesi olmak üzere milletimizin başı sağolsun. Bugün bu topraklarda hür olarak yaşıyorsak ve bayrağımız hür olarak dalgalanıyorsa bunu başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlar sayesinde biz bugün buralarda hür olarak yaşıyoruz. Bizim bütün amacımız 84 milyonun kardeş olup milletimizin bağımsız olarak sonsuza kadar yaşaması ve Ayyıldız bayrağımızın da hür olarak bu güzel vatan topraklarında dalgalanmasıdır. Esas olan budur. Bunun için şehidimiz oluyor, gazilerimiz oluyor ama bağımsızlığımızın bedeli de bu oluyor. Son olsun diyoruz ama son olmayacağını da biliyoruz. Çünkü bağımsızlığı korumak o kadar kolay olmuyor. Büyük Önderin kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmak ama yaşatırken de birlik, beraberlik, dayanışma duygusu içerisinde yaşatmak hepimizin boynunun borcudur. Onun içinde içte dayanışma yani bizim bir birimize karşı cepheleşmeden, siyasi farklılıklarımız olabilir ama bunlar bizi düşman haline getirmez hepimizin amacı Türkiye’yi daha iyi nokraya getirmek amaçlı olmalıdır. Onun için bir kısım insanımızı daha üstün tutup bir kısım vatandaşları özellikle de millet ittifakına oy vermiş insanlara sırf siyasi düşüncelerinden dolayı “illettir, zillettir” diyerek aşağılamak içerdeki birliğe, bütünlüğe verilmiş en büyük zarardır. Tarih boyunca Türk devletleri hep içerden yıkılmıştır hiçbir zaman dışardan gelip Türkiye’yi kimse yıkamamıştır. Onun için biz ne kadar iç cephemizi kuvvetlendirirsek o zaman bizi kimse yıkamaz. Türk Devleti olarak her zaman biz güçlü oluruz. Sonsuza kadarda bu güzelim cumhuriyetimizi koruruz, yaşatırız ve sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi