İYİ Parti Kozlu İlçe Başkanı Ender Adıbaş gerçekleştirilen Adalet ve Kalkınma Partisinin (AK Parti) il kongresi ile ilgili açıklama da bulundu.

Pandemi sürecinde esnafın haline dikkat çeken Adıbaş, AK Parti kongrelerinde Corona virüsü yayılma riskinin, kafeterya ve lokantalardan daha yüksek olduğunu belirtti.

Adıbaş açıklamasında; "Önceki gün gerçekleştirilen AKP il kongresinde kalabalığa hepimiz şahit olduk. Ne bir sosyal mesafe vardı, ne de doğru düzgün pandemi kurallarına uyan. Herhalde virüs AKP'lilere bulaşmıyor. Bu pandemi sürecinde esnaflarımızın bu denli mağdur edilmesi gerçekten artık çileden çıkardı. AKP kongrelerine baktığınızda ne Corona virüs var, ne de bulaş riski. Eğer corona varsa, bu   tablo ne? Yoksa neden esnaf kapalı, öğrencimiz eğitiminden uzak. Hükümet güllük gülistanlık kongrelerini hınca hınç dolu sosyal mesafesiz gerçekleştirirken,  esnafımız, gençlerimiz pandemi sürecinde gerilestiriyor.  Baktığımız da lokanta, cafe, çay bahçesi, gibi yerlerde insanlar birbiri ile AKP kongrelerinde olduğu kadar yakınlaşmıyor.  Yoksa gelen aşılar önce kendi partililerine mi vuruldu da kongreler de bu kadar rahat davranılıyor. İnsan bu tabloyu görünce düşünmeden edemiyor.

Ülke de esnafın hali içler acısı durumda, evine ekmek götürmeyecek, bir bidon su alamayacak hale geldiler. Hal bu durumdayken, hınca hınç dolu salonlarda kongre yapılması da ayrı bir muamma haline dönüşüyor. Esnafın hali içler acısıyken, vatandaşlar evlerine ekmek alacak parayı bulamazken, dükkan kapatan, borç batağından intihar eden insanlarımız varken, AKP hükümetini  kendi çıkarları söz konusu olduğunda, bu kadar rahat davranması kafalar da soru işareti oluşturuyor. Hükümet bu pandemi sürecinde sınıfta kaldı.  Milletimiz de bu durumu görüyor. Ben eminim ki gerçekleştirilen ilk seçimlerde Türk halkı gereken cevabı verecektir. Hem yerelde, hem genelde" dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi