İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığının Mart ayında yapılması gereken ve corona virüs salgını nedeniyle Haziran ayına ertelenen İl Başkanlığı kongresi Pazar günü Alaborina’da gerçekleştirildi.

Mevcut İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen’in tek aday olarak girdiği kongre sonucunda yeniden başkanlığa seçilirken, parti binasında kongreyi değerlendirdi.

Erkmen yaptığı açıklamada, “Salgın dolayısıyla ertelediğimiz il kongremizi 21 Haziran 2020 pazar günü gerçekleştirdik. İlçe seçim kurulunun sonuçları netleştirmesinden sonra çarşamba ya da perşembe günü mazbatamızı alarak yeni dönemi başlatıyoruz. Hep beraber birlik beraberlikle sahalarda olacağız. İyi Parti kendini anlattığı sürece iktidarın bir numaralı adayıdır. Hedefimiz birinci parti olmaktır. Bundan sonrası için tüm partili arkadaşlarımız ile birlikte sahaya inerek halkımıza kendimizi anlatarak birinci parti olacağız” diyerek şunları söyledi:

“Pandemi nedeniyle diğer siyasi partiler ile birlikte misafirlerimizi kongreye davet etmedik. Kendilerine bu durumu ilettik. Anlayışla karşılarlar. Kongrede tüm gelen partililerimize dezenfekten ve maske tedariki yaparak sosyal mesafe kurallarına uyguladık. Kongremize genel merkezden gelen teşkilat mensuplarımızın divanda yaptığı çalışmalar sonucunda kongremizi tamamladık.

Kongrede, yönetim kuruluna bazı arkadaşlarımız giremedi diye sosyal medya hesaplarından istifa ettikleri bilgisi geldi. Ancak partimize şu ana kadar resmi bir istifa yazısı gelmedi.

İstifa eden şahıslar bazında bir şey söyleyemem, particilik kişisel değildir. Ben varsam çalışırım yoksam çalışmam diye bir durum yoktur. Particiliği şahsiyete dönüştürmeyelim. O anki duygusallıkla hareket ederek o şekilde konuştuklarını düşünüyorum. Bu bir bayrak yarısıdır her partide kişiler değişir ama particilik daimidir. Bu parti çatısı altında ideallerimiz ve hedeflerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. O arkadaşlar da sakinleşip akıllıca düşündükleri  zaman söylediklerinden döneceklerini düşünüyorum”

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, “İlçe seçim kurulunun kesin sonuçlarından sonra saha mahalle ve köy çalışmalarına başlayacağız.  Bundan sonraki yapılanma içerisinde partimizin Kadın ve Gençlik Kollarını kuracağız. Biliyorsunuz biz de kadın kolları yoktu. Bu doğrultuda karar aldık kadın kolları ve gençlik kollarımızı kurarak çalışmalarımıza başlayacağız" dedi.

Başkan Erkmen, “Genel başkanımız Meral Akşener memleket masası kurarak hep birlikte vatandaşın ve esnafın derdine derman olalım dedi. Ancak iktidar partisi kabul etmedi. Bunun üzerine Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener milleti mecliste ağırlayarak milletin sesi oldu. Pandemi sürecinde esnaf arkadaşlarımız sıkıntıda idi.  Kapanan işyerleri, işsiz kalan esnaf ve borç batağındaki esnaf arkadaşlara yapılan borçlandırma veya borcu ertelemek bu insanları kurtarmıyor maalesef. Türkiye'nin gerçeklerini dile getiren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener konuşmasında esnafın dili olarak sadece sözlü değil somut göstergeler istiyoruz diyerek hükümete seslendi. Konuşmasında esnaf sıkıntını dile getiren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, esnafımızı borçlandırmayalım esnafımızın yanında olalım kredi değil hibe yoluyla esnafımızı rahatlatalım” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi