Yeşil Sol Partisi Zonguldak İl Başkanı Ali Topaloğlu yaptığı açıklamada, “Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kınıyoruz” dedi.

Topaloğlu açıklamasında, “Bu saldırıların sorumlusu meslek örgütlerini yok sayan onların önerilerini dikkate almayanlardır” diyerek şunları söyledi:

“Evet dün canımız iki defa acıdı, İnsan canına can katan bir hekimimiz ve savunma hakkını yerine getiren bir hukukçumuz katledildi.

Siyasi iktidar, Toplumda saygın olan meslekleri itibarsızlaştırma politikası uygulayarak. Bu meslekleri yapanları hedef haline getirmektedir.

Sağlıkta devrim yaptık diyenlerin, Sağlığı ne hale getirdiklerinin en açık örneği dün yaşanan olaylardır. Artık sağlık sistemi tıkanmış hastalar özel hastanelere mahkum edilmiştir. Yargıya güven tamamen azalmış, adil yargılamanın olmazsa olmazı savunma hakkını yerine getiren Avukatlık mesleği neredeyse ortadan kaldırılmıştır.

Kısacası siyasi iktidar artık ülkeyi yönetemez hale gelmiştir. Her gün onlarca cinayet işlenmekte tolum artık cinnet geçirme noktasına gelmiştir. Özellikle hastanelerde idareciler. Siyasi iktidarın ve onun yerel temsilcilerinin arpalıkları haline getirilmiş, Liyakattan uzak eş dost yönetici yapılmıştır. Onlar koltuk derdine düşmüşken hastalar mağdur oluyor. Hekimler çaresiz kalıyor.

Evet canımız çok acıdı iki genç insan mesleğini yaparken alçakça öldürüldü. Bu saldırıları kınıyoruz. bundan sonra saldırıların olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz.

Artık iktidarın ülkeyi yönetmediği açıktır. Tek yol zamanında değil, erken değil hemen seçimdir” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi