AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar yaptığı açıklamada, Ülkemizde üretim var, siyasi istikrar var, ülkemizde güçlü bir lider var” dedi.

Uçar, Yeniceliler Derneğinin kongresine katılarak yaptığı konuşmada, “Malum biliyorsunuz pandemiden dolayı tüm dünyada sosyal, ekonomik olarak hayatımızı ele geçirdi geçirmeyi de devam ediyor. Ne yazık ki şimdi bu dönem içerisinde bu etkinliklerimizden faaliyetlerimizden biraz mahrum kaldık. Rabbim bir daha böyle musibetlerle bir daha böyle salgınlarla bizi karşı karşıya bırakıp da imtihan etmez diyorum. Bu yaşadığımız süreçten zaten ders çıkartmamız gerekiyor” diyerek şunları söyledi:

“Şimdi burada özellikle dünyadaki gelişmeleri hepimiz yakından takip ediyoruz. Ekonomik krizlerle dünya boğuşuyor aynı zamanda biz de boğuşuyoruz, mücadele ediyoruz. Salgınlar, depremler,   yangınlar gibi doğal afetlerle mücadele ediyoruz. Kolay bir süreç değildi. İşte onun için bu yaşanan 2 yıllık dönemi lütfen normal bir süreç olarak görmeyelim, yani tarihimize damga vuran belki 50 yıl sonra çocuklarımızın daha böyle bir şey olmuş  anlatacağımız bir dönem. Mesela Avusturya gene 10 gün kapanma ilan etti biliyorsunuz. Yani buna benzer tüm dünya bu salgın da boğuşuyor mücadele ediyor.

Buna bağlı olarak da ülkemiz ekonomik olarak dünyada olduğu gibi ülkemizde etkileniyor.

Ekonomik sıkıntı var mı var tabii bunu inkar etmiyoruz. Ama takdir edersiniz ki, 2 yıldır salgınla mücadele esnasında hükümetimizin hem emeklimize, hem işçimize, hem memurumuza, hem esnafımıza katkılarla gene bu süreci güzel bir şekilde Yönetti.

Düşünün ki, 2002 öncesindeki durumumuzu ekonomik pozisyonumuzu, siyaset pozisyonumuzu düşünün. Bırakın maaş vermeyi, bırakın yatırım yapmayı belki hükümet böyle olmayacaktı

O yüzden bugün gelecek bir iklime sahip ülkeyi hepimiz emin olun ki ülkede ihracat almış başını gitmiş üretim yapıyoruz. Sanayi, ekonomi çok dinamik bir şekilde ilerliyor yani ihracatımız artıyor

 “ÜLKEMİZDE ÜRETİM VAR, SİYASİ İSTİKRAR VAR, ÜLKEMİZDE GÜÇLÜ BİR LİDER VAR”

Ne oldu; dövizdeki dalgalanmalar, faizdeki artış sert vesaire bir sürü şeyler ama bugün Allah'a şükür ülkemizde üretim var, siyasi istikrar var, ülkemizde güçlü bir lider var. Birtakım dalgalanmalar var bunun sebebi de spekülatif hareketlerdir. Açıkçası dışarıdan yapılan baskılar, rahatlatacaktır ve ülkemiz büyümeye de devam edecektir. İnşallah hiç kimsenin şüphesi olmasın bunlar geçici dönemlerdir, süreçlerdir.

ZONGULDAK’TA 3 YILDIR  YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Bu son kriz olmasına rağmen son 3 yıldır şehrimize yapılan yatırımları ben de hayretle izliyorum. Bakın 3 yıldır bölgemizde yapılan yatırımlarda, yapılan çalışmalara faaliyetleri hepiniz takip ediyorsunuz.  Yapılacak yatırımların daha hızlı bir şekilde gelmesi ve Zonguldak ilimizin göç alan il olması adına yapılan altyapıları yatırımları takip ediyoruz ve hayata geçiriyor.” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi