Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “AKP İl Başkanı Sayın Zeki Tosun ‘da Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanlığına, Zonguldak’ta yapılacak Milli Eğitim Bakanlığına ait bir projenin mahkeme itirazı ile engellendiğini iddiasını, Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması için büyük ve önemli bir proje olan Lavuar alanında da geçmişte Mimarlar Odası tarafından engellenme olduğunu ve bugüne kadar yapılamadığına bağlayarak bir bütünlük tesis etmeye çalışmıştır” dedi.

Uzun yaptığı açıklamada, “O süreçleri bu şehrin insanları olarak hep birlikte yaşadık” diyerek şunları söyledi;

“Önce Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından, Lavuar Alanında endüstriyel miras olarak tescil edilen bina daha sonra aynı kurul tarafından iptal edildi ve yıkımına karar verildi.

Ya sonra?

Yıllarca, projesi CHP’li Belediyelerce hazırlanmış ve sadece TTK ile hazine arasında arsa değişimi ile hayata geçirilebilecek proje Mimarlar Odası tarafından mı engellendi? Seçimle gelmiş CHP’li Belediye’yi bu arsa değişiminin önünü tıkayarak, koskoca bir şehri kindar bir anlayışla yıllarca kim cezalandırdı?

Halkın aklıyla alay etmeyi bırakın. Halk bütün gerçekleri biliyor ve görüyor. Geçmişte bu halka yaşattıklarınızı, boşa geçen yılların hesabını başka kurumlara suç isnat ederek vaziyetten sıyrılamazsınız.

Artık kasten geciktirdiğiniz, kendi döneminizde de geciken projelerden dolayı Mimarlar Odasını, TOKİ’yi, TOKİ Müteahhitlerini, olmadı hava koşullarını sorumlu tutmayı bırakınız.

Yarattığınız ve yaşattığınız, her geçen gün büyük bir hızla artan hayat pahalılığının, mutfaktaki söndürülemeyen yangının, yoksulluğun ve çaresizliğin insanları ezip geçtiği bu bozuk düzenin, işsizliğin, yolsuzluğun, liyakatsizliğin, hukuksuzluğun sebeplerini halkımızın gözlerinin içine bakarak bir, bir anlatın!

Ve en önemlisi. Sessiz, sedasız halkın sofrasındaki ekmeğin 230 gramdan, 200 grama düşürülerek, fiyat artışının bu yolla engellendiğini siyasi pişkinliğinizi bir yana bırakarak bu halka anlatın” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi