DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, 24 Kasım Öğretmenler gününü yayınladığı mesaj ile kutladı.

Bozkurt mesajında, “Eğitim-İş ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından hazırlanan, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yarıyıl Değerlendirme Raporu yayımlandı. Raporda eğitim sorunlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yer aldı. Yayımlanan raporda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) öğretmen ihtiyacına rağmen yeterli oranda atamalar yapmamasının altı çizildi” diyerek şunları söyledi:

“Ataması yapılmayan öğretmen sayısı can alacak kadar arttı. Mesleğine kavuşturulmayan öğretmen sayısı, yarım milyona dayandı. MEB, kendi verilerindeki öğretmen ihtiyacına rağmen komik sayılarda atamalar yaparak tepki çekti. MEB'in bu vurdumduymazlığı nedeniyle 2019'da ataması yapılmayan 9 öğretmen intihar etti

Liyakate rastlanamadı. Bakan Ziya Selçuk'un liyakat getirecekleri söylemine rağmen, yandaş olmayanı ayıklama sistemi olarak yine sözlü mülakat yöntemi kullanıldı. KPSS'den çok yüksek puan alan öğretmen adayları dahi açıkta kaldı.

Eğitimin bütçesi kısıldı, bilimsel eğitim bir lüks oldu. 2019'da, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) bütçesinden tasarruf tedbirleri kapsamında 2 milyar TL kesinti yapıldı.

Öğretmenin yüzü kamuda da özelde de gülmedi. Kamuda çalıştığı için yoksulluğa mahkum edilen öğretmenler, keyfi disiplin cezaları, fişlenmeler, sürgünler ve mobbingle yüz yüze kalmaya devam etti. Özel okullardaki öğretmenlerin durumu da 2019'da daha vahim hale geldi.

Tüm bu olanlara rağmen siz yine de sağolun öğretmenim. Merak etmeyiniz! Biz gençler, siyasi rant peşinde koşmaktansa bu ülkenin dertleriyle, sizlerin dertleriyle dertlenip DEVA olmak için sokaklardayız. Başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor büyüklerimin ellerinden öpüyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi