Cumhuriyet Halk Partisinin önceki Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, hafta sonu gerçekleştirdikleri il kongresini değerlendirdi.

Bundan sonraki siyasi hayatını CHP içerisindeki siyasi baronlara karşı sürdüreceğini belirten Güney, “Siyasi baronlara Cumhuriyet Halk Partisinde elimden geldiğince mücadele edeceğim. Mücadelem bunların üzerine olacak. Cumhuriyet Halk Partisini kullanmaya çalışanlara karşı olacak. Bunun kesin kararını kongre günü verdim” dedi.

Murat Pulat Başkanın örgüt kademelerini bir çatı altında tutması çok önemli diyen CHP önceki Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, açıklamasına şöyle devam etti:

MURAT PULAT BAŞKANA BAŞARILAR DİLİYORUM

“İl Kongremizi gerçekleştirdik. Kongremizde 3 arkadaş yarışacaktık ama Turan Oral kongre sabahı adaylıktan çekildi Murat Pulat ile birlikte kongrede yarıştık. Güzel bir kongre oldu demokrasinin bütün örneklerini verdik. Kongremizin sonunda delegelerimizin teveccühü Murat Pulat başkandan yana oldu kendisini kutluyorum ve başarılar diliyorum. Kongremizde belirli noktalarda insanların ilçelerle çalışması oldu, burada alınan sözler vardı ve bu sözlere göre delegeler yönlendirildi. Bizim için önemli olan bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisinin iktidar yürüyüşünde birlik ve beraberliğimizdir. Ben Hakkı Güney olarak üzerime düşecek görev ne ise yapmaya hazırım. Murat Pulat başkanım mazbatasını aldıktan sonra bir görüşme yaparız iler ki noktalarda ihtiyaçları olduğu zaman görev yerinde oluruz.

BANA DÜŞEN BİR GÖREV OLURSA YERİNE GETİRİRİM

Benim Cumhuriyet Halk Partisinden başka bir yere gitmem mümkün değil, ben siyasi hayatımı partimde noktalarım. Ama şunu da ifade etmek istiyorum; Siyasi baronlara Cumhuriyet Halk Partisinde elimden geldiğince mücadele edeceğim. Mücadelem bunların üzerine olacak. Cumhuriyet Halk Partisini kullanmaya çalışanlara karşı olacak. Bunun kesin kararını kongre günü verdim. Bundan sonra CHP’nin daha refah, daha aydınlık bir düzeyde örgütlerin daha sistematik şekilde çalışması anlamında bize düşen bütün görevleri de yerine getireceğim.

ÖRGÜT KADEMELERİNİN BİR ÇATI ALTINDA OLMASI ÖNEMLİ

Ben yönetimin içerisinden seçilip göreve geldim Murat Başkanımı delege göreve getirdi. Başkanıma tavsiyem kesinlikle dışarıdan müdahil olacak insanlara partinin il başkanının kendisinin olduğunu söylemesidir. Bu kurultay delegeleri içinde olabilir, yönetim kurulu içinde olabilir. İlçe Başkanlarıyla diyaloglarını sağlam yapması lazım. Gençlik Kolları anlamında bir taban hareketi oluşturduk. Kadın Kollarımız zaten yapılanma içerisinde. Ama başkanımıza özellikle CHP Zonguldak İl Başkanlığının varlığını örgüt içerisinde hissettirmesini söyleyeceğim. Murat Başkanımın örgüt kademelerini bir çatı altında tutması çok önemli eğer bu çatı bozulursa o zaman siyasette biraz zorlanacağını söyleyebilirim. Çünkü ben bunları yaşadım.

TURAN ORAL’IN SONUNA KADAR GİTMESİ GEREKİYORDU

Turan Oral arkadaşımızın belirli noktada düşünceleri vardı ama bunu sonuna kadar getirmesi gerekiyordu. Aslında aydın, çalışkan, üretken ve Cumhuriyet Halk Partisine çok büyük katkılar verebilecek bir arkadaşımız ama inanın benim seçimi kazanmam veya kaybetmem önemli değil onun anlamında üzüldüm. Çünkü siyasette var olacaksanız siyasette varlığınızı göstermeniz lazım. Son dakikalarda bu varlığınızı geri alırsanız insanların söylem biçimleri değişiyor. O da onun bundan sonraki siyasi hayatında yorar diye tahmin ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi