İyi Parti Zonguldak Siyasi İşler Başkanı Erdal Gülay, MHP İl Başkanı Varol Demirköse’nin iddialarına cevap verdi. Gülay, Demirköse’ye seslenerek, “hainin kim olduğunu görmek istiyorsan aynaya bakacaksın” dedi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse’nin düzenlediği basın toplantısında İyi Parti’ye yönelik sözleri ve iddialarına cevap veren Gülay, “MHP İl Başkanı Demirköse, Sayın Bahçeli’ye özenerek genel başkanımıza yol göstermeye çalışıyor. İyi Parti millet ittifakında olmamalıymış. Hani millet değil zilletti! Hani Feto’cuydu! Hani İyi Parti değil İP’ti! Bu kadar çirkefleştikten sonra iki kez evine dön ne demek? Dönek sizsiniz” dedi.

Eğer partisine ihanet eden varsa o’da Sayın Devlet Bahçeli’dir diyen İyi Parti Zonguldak Siyasi İşler Başkanı Erdal Gülay, açıklamasına şöyle devam etti:

MHP O PARTİNİN KOLLARINDA SİYASET YAPAR OLMUŞ

“MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, aklının yetmediği bazı konuları kendi ağzıyla bazılarını ise Sayın Devlet Bahçeli’nin ağzıyla konuşuyor. Demirköse ‘İyi Parti ihanet içinde’ derken akıl tutulması yaşıyor ve partimizi HDP ile birliktelik yaptığımızı söylüyor. Şunu herkes çok iyi bilsin; İyi Parti HDP ile değil her siyasi partinin olduğu gibi Kürt kökenli olup Türk Bayrağına ve Türk milletine hizmet etmiş olan Kürt kardeşlerimizin oylarına talip olmuştur. Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in hassasiyetle üzerine durduğu konu olan ve “Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı herhangi bir terör örgütüne katılmış olup, bu örgütlerin silahlı ya da silahsız olmasına bakmaksızın uzaktan yakından hiçbir suretle partimizin ne üyesi ne de sempatizanı olmasına asla müsaade etmeyeceğiz” diyerek tüm teşkilatlara gerekli uyarıyı yapmıştır. Bu hususta kimlerin ve hangi siyasi partinin bu terör örgütlerinden bir tanesiyle geçmişte nikahlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki Milliyetçi Hareket Partisi o partiye teslim olmuş, onun güdümünde ve onun kolları altında siyaset yapar olmuş. Bu anlamda Sayın Demirköse’nin ‘İyi Parti ihanet içinde’ sözüne karşılık kendisine tavsiyem yüzünü aynaya dönüp bakmasıdır. Ülkücü hareketin tavanı mutlu tabanı ise mutsuz! Bu yüzden eğer partisine ihanet eden varsa o’da Sayın Devlet Bahçeli’dir.

HAİNİN KİM OLDUĞUNU GÖRMEK İSTİYORSAN AYNAYA BAKACAKSIN

Sayın Varol Demirköse, “Zonguldak maden şehridir. Yeraltındaki maden rezervleri sadece şehrimiz için değil Türkiye Cumhuriyeti içinde çok büyük bir değer ve gelir kaynağının yanında istihdam” demekte. Buradan kendisine şunları ifade ediyorum; İktidarın küçük ortağı olan MHP’nin il başkanı mademki yeraltındaki madenlerimiz hem şehrimiz hem de Türkiye Cumhuriyeti için büyük bir kaynaksa 2002 yılından bugüne sizin de yere-göğe sığdıramadığınız Ak Parti 50 binlerde olan işçi sayımız geri gelerek zarar etmesini bahane göstererek kapatılma ya da iktidar yandaşlarına satılarak, peşkeş çekilmek üzere işçilerimiz emekli edilmekte. Bugünkü işçi sayısının 9-10 binler arasında olduğunu hepimiz biliyoruz. Hal böyle iken Zonguldak’a ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna MHP Genel Başkanı ve sizin vermiş olduğunuz değer ortada. Bu yüzden hainin kim olduğunu görmek istiyorsan aynaya bakacaksın.

SENİN NE ŞARTLARDA İL BAŞKANI OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Sayın Varol Demirköse diyor ki, “Bugüne kadar hangi konuda gündem oluşturduysak sonuca ulaştık.” Allah aşkına elle tutulur, gözle görülür hangi konunun sonucuna ulaşmış açıklasın bizde bilelim. Kendisi “MHP Zonguldak İl Başkanı olmakla zor bir göreve talip olduk” diyor. Demek ki şimdiye kadar yan gelip yatmış. Hiçbir olumlu olan ve toplum yararına en ufak bir çözüm üretme gayretinde bulunmamış olduğu ortaya çıkıyor. Aslında bu dönem MHP’de il başkanı olmakta, siyaset yapmakta çok kolay. Kendileri kapıları kapatmış iktidarın kolları altında particilik oynuyor. Kimse kimseye zor kullanmaz. Senin ne şartlarda il başkanı olduğunu biliyoruz. Gerçek ülkücülere burada tasfiye kararı verildi. Herşey aleni ortada. Sen zoru değil kolayı seçtin Sayın Demirköse.

AK PARTİ VE MHP’Lİ MECLİS ÜYELERİNİN OYLARIYLA SUYA ZAM YAPILDI

Mart ayı içerisinde ülkemizde baş gösteren Covid 19 bulaşıcı hastalık nedeniyle tüm ülkede olduğu gibi şehrimizde de işyerleri kapatıldı. Sokağa çıkma kısıtlamaları gibi tedbirler derken mağduriyetlerin arttığı bu dönemlerde Bartın, Karabük, Kastamonu ile Gökçebey ve Ereğli Belediyeleri halkımızın en çok ihtiyaç duyduğu suya indirim yaparken Zonguldak Belediyesi tam tersini yaparak Ak Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla suya zam yapmıştır. Sayın Demirköse doğruyu söylüyor hangi konuda gündem yarattıysa sonuca ulaşmıştır! Kendisini tebrik ediyorum.

DEMİRKÖSE HANGİ MESLEK DALINDAKİ ESNAFIN YANINDA?

Koronavirüs salgın hastalığı sebebiyle bazı işletmeler kısım kısım hizmet verdi ve bir şekilde ayakta durmaya çalıştı ama bazı esnaflarımız yüzde yüz mağdur oldular. Esnaflarımızın mağduriyetleri varken küçük esnafa 500-750 ve 1000 TL yardım yapacağız derken bunun yanında dalga geçer gibi yazarkasası olmayan basit usul vergiye tabi olanların yararlanacak olması tam bir komedidir. Bunlar aşikar olarak ortada iken ‘esnafımızın yanındayız’ diyen Demirköse’nin hangi meslek dalındaki esnafın yanında olduğunu merak ediyorum. Kendisi bu konuda da gündem oluşturmuş.

MHP İL BAŞKANI ESNAF İFLAS EDİNCEMİ YANINDA OLACAK?

Aylardır TBMM’ye esnafa destek adı altında önerge veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önergeleri meclis çoğunluğunu ellerinde bulunduran iktidar partisi ve onun küçük ortağı MHP’nin kullandığı ret oylarıyla iptal edilmiştir. Sanırım ‘her daim esnafımızın yanındayız’ diyen MHP İl Başkanı esnafımız iflas edip battıktan sonra yanında olacaktır. MHP’de göreve talip olmak çok zor! MHP İl Başkanı Demirköse, Sayın Bahçeli’ye özenerek genel başkanımıza yol göstermeye çalışıyor. İyi Parti millet ittifakında olmamalıymış. Hani millet değil zilletti! Hani Feto’cuydu! Hani İyi Parti değil İP’ti! Bu kadar çirkefleştikten sonra iki kez evine dön ne demek? Dönek sizsiniz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi