Ak Parti Devrek İlçe Başkanı Murat Durdubaş Gençlik ve Spor Bakanlığının ilçemizde 2020 yılı yatırım programında yer alan yeni gençlik merkezi binası ve spor salonunun inşaatlarıyla 2021 yılı yatırım programında yer alan yeni inşaatlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni gençlik merkezi hizmet binasının inşaatı tamamlanmış olup iskan izinlerinden sonra abonelik  (elektrik -su - doğalgaz vb) işlemleri yapılarak tefrişatı tamamlanarak yakın zamanda hizmete açılacağını ifade eden Başkan Durdubaş, Spor salonunun soyunma odalarının inşaatıyla çatı inşaatı devam ettiğini ihale süresi içerisinde inşaat bitirileceğini söyledi.

2021 yılı için Bakanlığın yatırım programına alınan 88 dönümlük arazinin tel avlu içine alınması, çim sahada bulunan misafir tribün koltukları ve binanın onarımı için ihaleye çıktığını belirten Başkan Durdubaş, yine sentetik sahanın tribün inşaatı ile yıkılan eski salonun idari binasının tadilat ve tamiratı için ihale hazırlık süreci devam ettiğini, yaz aylarında çocuklarımızın hoşça vakit geçirebileceği seyyar yüzme havuzunun altyapısının hazırlandığını  ilgili firma tarafından yakın zamanda kurulumunun yapılacağını aktararak, ‘ Yarı olimpik yüzme havuzu için milletvekillerimiz il başkanımız ve teşkilatımızca yapılan girişimler sonucu planlamaya alınmış Bakanlığın yatırım programına alınmıştır. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün 88 dönümlük alanın içine Orman Bölge Müdürlüğü ile görüşülerek her yıl kasım ayında yapılan 11000 fidan projesi bu alanda gerçekleştirilecektir. Yapılan ve yapımı devam eden projeler ile ilçemiz gençlerin ve vatandaşların tesislerde hoşça vakit geçirmeleri ve spor alt yapısını ilçemizde güçlendirilmesi adına çalışmalarımız devam edecektir’ dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ GENÇLERİMİZE ÇOK ÖNEM VERİYOR

Başkan Durdubaş Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere çok önem verdiğini ifade ederek Gençlik Merkezi ve kapalı spor salonunun hizmete girdiğinde gençlerimizin vatanımıza ve milletimize bağlı birçok yönden donanımlı bireyler olması noktasında büyük katkı sağlayacağını vurguladı. 

GENÇLERİMİZE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Durdubaş, Gençlik Merkezi Projesi tamamlandığında kurslar, eğitimler, gönüllülük faaliyetleri, ders çalışma alanları ve tiyatro faaliyetleri gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabileceğini belirterek İnşaatın bitimimi ile spor kompleksinin hizmete açıldığında gençlerimizin özellikle zararlı alışkanlıklardan uzak kalacağı, bilgilerini, görgülerini geliştirebilecekleri, sporlarını yapabilecekleri, sosyal olarak birbirleriyle olumlu iletişim imkânı bulabilecekleri alana kavuşacağını vurguladı.

Başkan Durdubaş açıklamasının sonunda tesislerin ilçemize kazandırılması noktasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olması temennisinde bulundu. (Ahmet ÇİMEN-DEVREK)

Editör: Haber Merkezi