Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, 22.,23. ve 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, beraberinde Zonguldak İl Başkanı Hikmet Aydın, ilçe başkanları ile il ve ilçe yöneticileriyle birlikte, 6 Temmuz 2020 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.

Ziyarette GMİS Genel Mali Sekreteri Volkan Yıldız ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir hazır bulundu.

ÜSTÜN; SENDİKALARIMIZIN, İŞÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Zonguldak’ta çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını ve çok sıcak karşılandıklarını belirten Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün şöyle konuştu;

“Şu anda da Genel Maden İşçileri Sendikası’ndayız. Sendikayı önceki hatıralarımızdan biliyoruz. Büyük emek mücadelesi veren bir kurumumuz. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Yerli kömür, yerli üretim bunlar çok önemli konular. İşçi kardeşlerimize de sizin aracılığınızla selamlarımızı iletiyoruz. Bugünlerde sıcak bir konu var, kıdem tazminatı meselesi. Bu konuda Gelecek Partisi olarak sendikalarımızın, işçimizin yanındayız. Bu konuda eğer bir grev kararı, bir gösteri aşamasına geçilirse orada da fiilen yanınızda bulunacağımızı ifade ediyoruz.  Tekrardan ifade ediyorum sendikalar, İnşallah ihtiyaç duyulmaz ama, hak aramak için yollara düştüğünde bilsinler ki bizler de Gelecek Partisi olarak yanlarında yürümeye hazırız. Hem üretim sahasındaki sorunlar açısından yanınızdayız, hem kıdem tazminatı açısından yanınızdayız, hem de hak arama ve örgütlenme çabalarınız da yanınızdayız”

YEŞİL; KIDEM TAZMİNATI SON KALEMİZ

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi;

“Kıdem tazminatı Türkiye’nin gündemine oturdu. Emek sınıfının, işçi sınıfının hakları gasp edilmek isteniyor. TÜRK-İŞ Konfederasyonumuzun üç dönemdir genel kurullarında alınan kıdem tazminatından milim oynama söz konusu olduğunda genel grev kararı var. Kıdem tazminatına dokunulduğunda bizler teşkilatımızın tamamı bu kararın arkasında olacağız ve bunu da açık ve net bir şekilde TÜRK-İŞ Genel Başkanımız da beyan etti. Biz de bunu açık açık söylüyoruz. Başlattığımız çalışmalar devam ediyor.

Türkiye’de 2 milyon örgütlü, 15 milyon örgütsüz çalışan var. Bizim 2 milyon örgütlü çalışana ulaşma konusunda bir sıkıntımız yok, 15 milyon çalışana da ulaşmaya çalışacağız. Hafta içinde yapacağımız çalışmalarla bunu tüm Türkiye’ye anlatacağız. Pandemi döneminde kıdem tazminatı konusunun ısıtılıp önümüze konması da düşündürücü.  Tabii hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedik, sonuna kadar da kıdem tazminatı için mücadele edeceğiz. Destekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi