Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atilla Sertel, kamuda tasarruf tedbirleri genelgesine değinerek “gazete satın almayarak, kültürel faaliyetleri durdurarak tasarruf olmaz” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Zonguldak ziyaretinde Resmi Gazete’ de yayımlan kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak kararına değinerek “Buradaki durum tamamıyla yerel basını, basını ve medyayı bitirmeye yönelik bir harekettir. Böyle tasarruf olmaz 5 kuruşlar 1 liralar yerine milyonlardan tasarruf yapsınlar” diye konuştu.

Basınımızı mutlaka ayakta tutmalıyız diyen CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, konuşmasına şöyle devam etti:

GAZETE SATIN ALMAYARAK TASARRUF OLMAZ

“29 Haziran günü bir genelge yayımlandı. O genelgede sayın cumhurbaşkanı resmi kurum ve kuruluşların gazeteleri satın almamasını, bağlı bulunan basın birimi dışındaki birimlere ve kütüphaneler dışında gazete satın alınmamasını söyledi. Yerelde gazeteler 50 kuruş veya 1 liradır genelde ise en fazla 2 buçuk liradır buradan tasarruf olmaz. Gazete satın almayarak, kültürel faaliyetleri durdurarak tasarruf olmaz. Tasarruf olacaksa 641 milyon harcadığı Marmaris’teki saraydan olur. Tasarruf olacaksa 99 milyon harcadığı Bitlis Ahlat sarayından olur. Tasarruf bir Cuma namazına 40 araçla gidip benzin, mazot yakmaktan olur. Ama o genelgede cumhurbaşkanlığının harcamaları ve meclis harcamaları tasarruf dışında tutuluyor diğer herkese tasarruf diyorlar.

YEREL BASIN BAŞTA OLMAK ÜZERE MEDYAYA DESTEK VERMELİYİZ

Özellikle biz Cumhuriyet Halk Belediyelerinin bulunduğu bölgelerden ve belediye başkanlarımızdan hasetten rica ediyoruz özellikle yerel basın başta olmak üzere medyaya, basına, televizyonlara mutlaka destek vermeliyiz. Onları mutlaka ayakta tutmalıyız. Ama asıl özgürlüğümüz, asıl bayramımız yerel basının, Türkiye’deki namuslu dürüst gazetecilerin ve gazetelerin önü bizim iktidarımızda açılacaktır. Bir örnek vereceğim Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Vakıf Bank hiç izlenmeyen Bengü Türk kanalına en büyük miktarda destek veriyor ama Foks TV gibi, Halk TV gibi izlenen kanallara sıfır lira reklam veriyor. 10’uncu sırada olan Hürriyet Gazetesi gibi bir gazeteye reklam veriyor, Türk Gün diye bir gazete var kimse bilmez o gazeteye de en büyük reklamı veriyor. Buradaki durum tamamıyla yerel basını, basını ve medyayı bitirmeye yönelik bir harekettir. Böyle tasarruf olmaz 5 kuruşlar 1 liralar yerine milyonlardan tasarruf yapsınlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi