İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada,”Fındık fiyatları bayramdan önce en az 35 TL olacak şekilde açıklanmalı” dedi.

Erkmen yaptığı açıklamada, “Türkiye, dünyanın en büyük fındık üreticisi konumunda olup, ilimizde de özellikle Alaplı, Ereğli ve Kozlu bölgesi başta olmak üzere pek çok çiftçimizin geçim kaynağıdır”  diyerek şunları söyledi:

“İYİ Parti olarak fındık üreticilerinin sorunlarına özel önem veriyor, bu açıdan yetiştiricilerimizin mağdur olmamasını istiyoruz. Bu açıdan Samsun Milletvekili aynı zamanda İlimizden sorumlu Milletvekili olan Sayın Bedri Yaşar’ın bu konuda mecliste yaptığı konuşmayı ekte sunuyoruz. Kısa vadede, her şeyden önce hükümetin açıklayacağı fındık fiyatı artan girdiler, gıda enflasyonu, döviz kuru göz önünde bulundurularak bayramdan önce açıklanmalı ve 35TL’nin altına düşmemelidir. Fiskobirlik rehabilite edilmeli, üzerindeki siyasi baskılar sona erdirilmelidir. Fiskobirlik desteklenmeli ve alım yapması sağlanmalıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım kotası kaldırılmalıdır.

Üreticiye fındık alım garantisi verilmeli, alım fiyatının yanında en az 5TL refah payı verilmelidir. Üreticinin ürün bedeli geciktirilmeden peşin olarak ödenmelidir. Önemli olan küçük üreticinin korunmasıdır. Fiskobirlik’i devre dışı bırakacak düzenlemeler yanlış olup, ihracatçıyı korumaya yönelik uygulamalardan küçük üreticinin zarar görmemesi ana hedef olmalıdır” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi