Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra, partisinin istişare toplantısı için geldiği Zonguldak’ta Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra beraberinde MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Özdemir ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, ziyaretlerinden dolayı MHP heyetine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Zonguldak’ta görev yapan gazetecilerle bir arada olmaktan mutlu olduğunu belirten Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra; “Zonguldak ziyaretim kapsamında bir dizi toplantılar yapacağız. Geçmişten bugüne kadar Zonguldak’ta Milliyetçi Hareket Partisinde görev yapmış, lider teşkilat ve davamıza sadakatle bağlı kalmış eski il başkanlarımız, ilçe başkanlarımız, kadın kolları başkanlarımız, mevcut il başkanımız, ilçe başkanlarımız, kadın kolları başkanımız ile istişare toplantısı yapacağız. Bu kapsamda ziyaret ettiğim Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti, yönetimi ve üyelerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran MHP MYK Üyesi Murat Kotra, CHP’nin FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için verdiği önerge hakkındaki düşüncesi sorusuna şu cevabı verdi:

FETÖ İLE İLGİLİ MÜCADELEYİ SULANDIRMAMAK LAZIM

“Bilindiği gibi 15 Temmuz’da hain darbe girişimi ile birlikte yüzlerce şehidimiz binlerce gazimiz oldu. Aynı gece televizyonda yurtta sulh konseyi diye bir bildiri zorla okutuldu. Şimdi Yurtta Sulh Konseyi dediğiniz zaman; konsey biliyorsunuz bir kişiyle olmaz onun içine neleri katmak isterseniz hepsi oradadır. Bunun bir askeri vardır şu anda Sincan'da Silivri’de cezaevindeler. Sivil ayağı var bürokrasi var. Şimdi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin defalarca grup toplantılarında mecliste yapmış olduğu görüşmelerde ve zaman zaman basınla yaptığı görüşmelerde “siyasi ayağı çıkarılsın ortaya” demesine ben şahidim sizlerde duymuşsunuzdur. Şimdi bir konsey varsa bu konseyin askeri kanadı ve emniyet kanadı şu anda tutuklandılar. Tutuklanan insanlara; Bu darbe başarılı olsaydı bu konseyin Cumhurbaşkanı kim olacaktı? Konseyin Başbakanı kim olacaktı? Bakanları kim olacaktı? Sorularının sorulması gerekiyor. Öyle değil mi bir hükümet kurulacaktılar! Kimlerle daha önce mesaileri oldu da böyle bir konsey kurdunuz? Yani bunu sormak ve araştırmak lazım. Mesela iki gün önce de gazeteciler sayın genel başkanımıza “Sayın Kılıçdaroğlu'nun 120 ila 180 dolayında baylokçu milletvekili var bununla ilgili söyleyeceğiniz nedir” diye sorduklarında Sayın Genel Başkanımız çok net şekilde cevap verdi. “Elinde bir liste varsa bu isimleri biliyorsa gitsin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunsun. Suç duyurusunda bulunmazsa biz kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye bir açıklaması olmuştur. Bu kadar baylokçu vekil var diyorsanız elinizde belge varsa verin niye elinizde tutuyorsunuz. Elinizde bilgi ve belge varsa bunu cumhuriyet savcılarıyla paylaşmak zorundasınız. Şimdi FETÖ ile ilgili mücadeleyi sulandırmamak lazım. Bu sulandırılmaya çalışılıyor. Ben de diyorum ki varsa böyle bir şey ortaya çıkartın. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın FETÖ konusunda ki mücadelesinde samimi olduğuna inanıyorum. Mücadele yapılıyor birçok alanda mücadele yapılıyor ve zamanla siyasi ayağı da ortaya çıkacaktır. Bu konu hakkında hiç taviz vermemek lazım. Devletin elinde bilgi ve belge vardır. Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti binlerce yıllık geçmişi olan bir devletiz. Zamanla bunların hepsi ortaya çıkacaktır hiçbir şey gizli kalmaz.”

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU ÜLKEMİZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kotra, Türkiye Taşkömürü Kurumu hakkında yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi: “Ben Türkiye Taşkömürü Kurumundan emekli olan bir dedenin torunuyum. Türkiye Taşkömürü Kurumu bizim için çok önemli, Zonguldak içinde çok önemli, ülkemiz için çok önemli, istihdam için çok önemli. Benim çocukluğumda 60 bin civarında işçi sayısı vardı şu anda çalışan işçi sayısı 10 binin altında. Gönül ister ki Türkiye taşkömürü Kurumu eski günlerine dönsün, Zonguldak’ta eski günlerine dönsün.” Haber: Seçkin Kırarslan

Editör: Haber Merkezi