Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan partisinin Kdz. Ereğli 2. Olağan Kongresine katılmak üzere Ereğli’ye geldi. Erbakan’ı gelişinde partililer “Mücahit Erbakan”, “Bu Gençlik Seni Başkan yapacak” sloganları, meşaleler ve konfetiler eşliğinde karşıladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, kongrede yaptığı konuşmada, partisinin en fazla üye kaydeden parti olduğunu ifade etti.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Genel Başkan Fatih Erbakan şunları söyledi:

“Birtakım haber kanalları, birtakım internet haber siteleri Yeniden Refah Partisi’ni yok saydıkları için ikinci olan partiyi en fazla üye kaydeden parti olarak yazdılar. Yirmi, yirmibeş partinin üye sayılarını yazdılar, ama Yeniden Refah Partisi’ni orada göstermediler. Bütün bu çabalara rağmen, ne kadar güzel bir söz söylenmiş, ‘Korkunun ecele faydası yok’ sözünde olduğu gibi Yeniden Refah adım adım gelmeye devam ediyor. Bu muazzam sonuç bize Erbakan Hocamızın meşhur bir sözünü hatırlatıyor. ‘biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder, Allah bize yardım ederse, kimse bize galip gelemez’ diyor Erbakan Hocamız. Bu sonuç Cenab-ı Allah’ın yardımıdır, davamızın bereketidir ve fedakarane dava erlerinin cansiperane mücadelesinin bir sonucudur elhamdülillah.”

Erbakan, kendilerinin televizyon kanalları, gazeteleri, belediyeleri, meclis grubu, milletvekilleri olmadığını, hazine yardımı almadıklarını, dış güçlerin cilalayıp parlatma operasyonlarıyla ön plana çıkartılmadıklarını belirterek, “Bütün bunlara rağmen, tam tersine yok sayılmamıza rağmen, medya ambargolarına rağmen, göstermemeye, duyurmamaya adeta yemin etmiş olmalarına rağmen, Erbakan hocamızın dediği gibi ‘iman, iman ve iman’ ile bu sonucu elde ettik. Cenab-ı Allah’a sonsuz şükürler olsun” diye konuştu.

“VATANDAŞIN BEKLEDİĞİ MÜJDE”

AK Parti döneminde gerek halkın ve sanayicilerin, gerekse kamunun borçlarının arttığını ve asıl gündemin, borç, faiz, vergi, zam, sefalet, yokluk ve alım gücünün azalışı olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı şunları kaydetti:

“Buradan iktidar partisi temsilcilerine sesleniyoruz, diyoruz ki, vatandaşın asıl beklediği müjde nedir biliyor musunuz? Bu vatandaşın beklediği müjde 2023 seçim akşamı televizyonlarda bu iktidarın gittiğini görmek, yerine de milli görüşün geldiğini görmektir. Üretimsizlik, işsizlik, borç, faiz, enflasyon, sefalet, açlık; bütün bunlar dış günlerin oyunları değil, lobilerin operasyonları değil, 20 seneden beri bu iktidarın bizzat uyguladığı borç, faiz, zam ve vergi ekonomisinin sonucudur. Bu ekonomi modelinden vazgeçilmesi lazım, denk bütçeyle faiz ödemelerinin ortadan kaldırılması, imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılmasının, yap-işlet-devret projelerinin ortadan kaldırılması lazım. Yapılacaksa bir dolarlık iş bir dolara, beş dolarlık iş beş dolara yapılsın. Bunların yaptığı gibi servet aktarımı şeklinde yapılması lazım”

“NE ZAMAN GELDİKSE MİLLETİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK”

Partisinin programı ve projelerine de değinen Erbakan şöyle devam etti:

Kamudaki israfın önüne geçilmesi, Yeniden Refah Partimizin ortaya koyduğu milli kaynak paketleriyle kaynak üretilmesi, bu kaynakla da üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomik modelin uygulanması lazım. Önce imtiyazlılar değil, önce millet diyen bir modelin uygulanması, dar gelirli milyonların alım gücünü arttıracak, onlara sadaka dağıtmak, onlara ekmek kuponu dağıtmak değil, onlara faizli kredileri müjde diye sunmak değil, aynen 54. Hükümette Erbakan Hocamızın yaptığı gibi, işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin alım gücünü, refah seviyesini arttıracak adımları atmak. Bunu kim yapabilir? Sadece milli görüş yapabilir. Nereden malum. 50 senelik geçmişimiz bunun ispatıyla dolu da ondan malum. Ne zaman geldiysek milletin yüzünü güldürdük. Hem belediyelerde, hem merkezi iktidarda.”

“MİLLİ GÖRÜŞE YENİDEN REFAH’LA ULAŞILIR”

Fatih Erbakan, “Peki nasıl yapacaksınız? Ta 76-77’nin Türkiye’sinde Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayileşme ve kalkınma hamlesini nasıl yaptıysak, yine aynı şekilde yapacağız. 54. Hükümette denk bütçeyi nasıl gerçekleştirdiysek, gene aynı şekilde gerçekleştireceğiz. 54. Hükümette dar gelirli milyonların yüzünü nasıl güldürdüysek yine öyle güldüreceğiz. 54. Hükümette altı ayda 35 milyar dolar kaynağı nasıl bulduysak yine aynı şekilde bulacağız. 54. Hükümette nasıl sermayenin değil, mazlumların iktidarı olduysak, yine geleceğiz, yine ezilenlerin, mazlumların iktidarı olacağız. Adalet, refah, insan hakları, huzur ve barış ancak milli görüşle olur. Milli Görüşe de ancak ve ancak Yeniden Refah’la ulaşılır” ifadelerini kullandı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Fatih Erbakan’ın konuşması zaman zaman partililer tarafından atılan sloganlarla kesildi.

Kongrede, Yeniden Refah Partisi Adem Çetinkaya, Partinin MKYK üyesi ve Genel Başkan Sanat Danışmanı Davut Güloğlu, Genel Başkan Yardımcısı Cemil Çolak birer selamlama konuşması yaptı.

Kongreye Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Partinin İl ve İlçe yöneticileri, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Çakır, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Sezer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir partili topluluğu katıldı.

Fatih Erbakan’ın konuşmasının ardından, Maden Şehitleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı tarafından kendisine ismi yazılı bir forma hediye edildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi