Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erbay yaptığı açıklamada, “Pandemi sürecinde etkilenen esnafın SGK, Vergi ödemeleri dondurulsun” dedi.

Erbay her hafta ortasında basın toplantısı düzenleyerek çeşitli konularda açıklamalarda bulunurken, bu kez yaptığı açıklamada, “Maske mesafe ve temizlik kurallarına her zamankinden daha fazla riayet edelim. Salgın hastalığın daha fazla sevdiklerimize zarar vermesine izin vermeyelim. Esnafın sıkıntılarına destek olunmalı” diyerek şunları söyledi:

“Pandemi dünyada olduğu gibi ülkemizde de bütün dengeleri alt üst etti. Hiç alışık olmadığımız, hiç beklemediğimiz zor şartlarla karşı karşıya kaldık. Tüm toplum kesimlerinin olumsuz etkilendiği bu süreçte alınan tedbirlerle en az zararla bu zorlu süreci geçirmeye çalışıyoruz. Yaşanan süreçte mağduriyetleri en aza indirmeye çalışan devletimize bizler siyasi parti temsilcileri olarak ta sahadaki sıkıntıları iletmek durumundayız.

Pandeminin en çok etkilediği kesimlerden biri olan esnaf sektörünün birçok dalı olmak üzere zorunlu giderlerini karşılayamamakta ve ciddi bir sosyal bunalıma doğru gitmektedirler. Toplumun orta direğini oluşturan bu kesimler sosyal ve siyasal alanda daima terazinin dengesini sağlayan kesimler olarak geçmişte yerlerini korumuşlardır. Ancak bu kesimler bu salgın döneminde ciddi bunalımlar ve sosyal patlamaların eşiğindedirler.

Siftah yapamadan dükkan kapatmaktadırlar, bu şartlarda sigorta, vergi ve kira yükümlülükleri devam etmekte borç hanelerinde birikmektedirler. Pandemiden olumsuz etkilenen esnaf kesiminin SGK, vergi ödemeleri acilen dondurulmalıdır. Geçmişten bu güne devletten hiçbir destek almadan kendi ticari işletmesini yürüterek devlete vergi ödeyen, işçi çalıştırarak istihdam sağlayan, SGK primlerini ödeyen bu kesim tarihte ilk defa zor anlar yaşamakta, ölüm kalım mücadelesi vermektedir. Devletimiz acilen bu kesimlerin zorunlu giderleri olan başta sigorta ve vergi giderlerini pandemi boyunca dondurmalıdır. Kira giderlerine destek olmalıdır”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi