Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol yaptığı açıklamada, “Koronavirüs salgını süreci birçok meslek grubu ve insanımızı mağdur etti” dedi.

Erol açıklamasında, “Okullar kapandı servis şoförleri aniden işsiz bırakıldı, kafeler kapatıldı, restoranlar paket servis yapacak diyorsunuz. Siz bu kararlardan etkilenen esnafın sanayicinin iş yerleri ile ilgili ekonomik tedbirleri ortaya koymak mecburiyetindesiniz” diyerek şunları söyledi:

“Sormak istiyorum hiçbir geliri olmayan bu insanlar ne yapacaklar? İktidarın verdiği keyif çayı ile karın doymuyor. İnsanlar geçinemiyor, giderek problem ciddi şekilde büyüyor.

COVİD-19 SÜRECİ VE ÇELİŞKİLER

Türkiye’nin ve dünyanın üzerinde durduğu bir başka konu ise neredeyse bir yıldır karşı karşıya kaldığımız küresel koronavirüs salgını sürecidir. Avrupa’da artan vaka sayısı ülkeleri yeni tedbirler almaya sevk etti. Ne yazık ki bizim ülkemizde de aynı şekilde vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısında bir artış gözükmekte. Lakin Sağlık Bakanlığı’nın verdiği kayıp sayısı ile belediyelerin açıkladığı sayılar arasındaki fark ortada. Bir takım kaygılarla salgın sürecinde şeffaflık göz ardı ediliyorsa bu kesinlikle doğru bir yaklaşım değil. Milletimizin salgında hem kayıplar hem de vakalar ile ilgili gerçek rakamları bilmek hakkıdır. Rakamları gizleyerek salgına karşı insanımızın psikolojik bir rehavete kapılmasına sebep olmak sürece ciddi zarar verecektir.

BİZİM GİZLİ AJANDAMIZ YOK

Son günlerde kamuoyunu çokça ilgilendiren bazı iddialar hakikat dışı ileri sürülen bir takım fikirler var bunları da açık bir şekilde ifade etmekte fayda görüyorum. Anayasalar önemlidir ama anayasalar gizli yapılmaz.

Efendim neymiş gizli saklı anayasa görüşmeleri yapmışız. Bu kadar saçmalığa kim itibar ediyor anlamıyorum. 2.5-3 yıl evvel seçimlere giderken millet ittifakını oluşturan ilkeler kamuoyuna açık toplantıda ele alındı ve deklere edildi. Bu anayasa yapmak için falan değildi. Bu tip açıklamalar ülkeye zarar veren dedikodulara sebep olan özellikle de iç hesaplaşmayı hedef alan iddialar olduğu için üzerinde durmuyorum. Bizim bir anayasa çalışmamız yok, şu anda da anayasa çalışması yapılacak bir zemin olmadığını da ifade etmek istiyorum. Ne anayasası önce babayasayı bir bitirelim! Bizim hukuk sistemimiz darmadağın, her tarafımız dökülüyor ülke olarak” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi