İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Dilay Küçük yaptığı açıklamada, “Madem herkesin dışarı çıkmasına izin verecektiniz o zaman esnafa neden dükkan kapattırdınız?” dedi.

Küçük açıklamasında, “Bankalar açık,muhasebeciler açık yani ödeme bekleyen işyerleri açık peki para kazanamayınca nasıl ödenecek borçlar.Maddi destek vermeyecektiniz madem resmî tatil deseydiniz de ödeme yapmak için insanlar evlerinden çıkmasaydı.Bu şekilde bitirmeye çalıştığımız virüs,insanlar ödeme yapmak için yine sokağa çıktığında nasıl bitecek?” diyerek şunları söyledi:

“Vatandaşımız, bu zorlu sürecin bir an önce bitmesini umuyor çünkü ellerinden başka hiçbir şey gelmiyor, nedeni ise açık.Evine ekmek bile götüremeyen insanlar için tam kapanma nasıl mümkün olabilir? Artan intihar vakaları açıkça ifade etmiyorum mu halkın durumunu,alınan önlemler yeterli gözükse de, yalnızca esnafın ekmeğine ket vuruldu. Mağdur olan vatandaşımız önümüzdeki bu günleri nasıl geçireceğini düşünürken, diğer kesim tam kapanmada tatilimizi nerede geçirsek diye düşündü ve ilk tam kapanmada yapılan zamansız açıklamayla marketlere yığılan insanımız bu kapanmadada yollara döküldü . Gidenler geri geldiğinde virüsü taşımayacaklar mı ? O zaman nasıl bir çözüm bulunacak.

Durum böylesine eşit değilken devlet buna gözünü yumabiliyor. Kendi ülkemizin vatandaşları sokakta açlıktan dökülüyor ve esnafa destek ödemesi verilmesi amacıyla sunulan önerge, reddediliyor. Adalet kavramını burada yitiriyoruz aslında. Victor Hugo'nun da dediği gibi, ''Siz, yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz. Biz, ortadan kaldırılmış yoksulluk. Bu yüzden anlaşamıyoruz.'' İyi Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı olarak, tüm vatandaşlarımıza  bu tam kapanmada ve sonrasında sağlık ve sıhhat diliyoruz ve bu zorlu günleri umuyoruz ki hep birlikte atlatacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi