Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, dar gelirli ailelerin ekmek almakta zorlandığına dikkat çekerek Zonguldak Belediyesine Halk Ekmek Fabrikası kurarak vatandaşın ekmek alma sıkıntısına çare olması çağrısında bulundu.

Dar gelirli vatandaşların Zonguldak Belediyesinden halk ekmek satışı yapmasını istediğini belirten Erol, “Bir hanede 6 kişi varsa ve günde 10 ekmek tüketseler 40 lira ayda ise 1200 lira yapar” diyerek vatandaşın sesi oldu.

Devlet kar etmez devlet vatandaşına bakar diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti.

VATANDAŞ EKMEK ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

“Zonguldak’ta sahada bulunduğumuz zaman dilimi içerisinde asgari ücretli, emekli, işçi, memur, dul ve yetimimizle karşılaşıyoruz. Vatandaşlarımızın bize ifade ettiği konu şu, “ekmek 4 lira ve hane sayısı fazla olan aileler olarak ekmek almakta güçlük çekiyoruz” diyorlar. Genel ekonomik durumumuzun çok kötü olduğu bu süreçte de Zonguldak Merkez Belediyesinin halk ekmek çalışmasına imza atması icap ediyor. Vatandaşımızın bu yönde çok önemsedikleri bir talebi var. Halk ekmek olursa fırınlarda ekmek 4 liraysa halk ekmek noktalarında 2 buçuk veya 3 lira olabilir. Vatandaşlarımız Zonguldak Belediyesinden halk ekmek satışı yapmasını istiyor. Bu uygulamaya geçilirse dar gelirli vatandaşlarımız halk ekmek büfelerinden ekmeğini tedarik edebilir. Vatandaşımızı korumamız ve kollamamız lazım. Devlet kar etmez devlet vatandaşına bakar. Hastasına bakar. Yaşam koşullarımızı iyileştirmeye çalışır.

ZONGULDAK BELEDİYESİNİN HALK EKMEK KONUSUNDA ADIM ATMASI GEREKİYOR

Şuan bildiğimiz kadarıyla Zonguldak Belediyesinin 500-600 milyon civarında borcu var ama Belediye Başkanımızın halk ekmek satışı konusuyla ilgili bir adım atması gerekiyor. Bu adımı atarsa tüm dar gelirli vatandaşlarımızdan dua almış olur. Evlerimizde 3 öğün sofralarımızda ekmek yeniyor bir hanede 6 kişi varsa ve günde 10 ekmek tüketseler 40 lira ayda ise 1200 lira yapar. Zaten ülkemizde 12 buçuk emeklimizin 8 milyonu asgari ücretin altında maaş alıyor. Bu insanlar kiralarını vermekte zorlanıyor, elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödemekte zorlanıyor. Temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamada problem yaşıyor. O nedenle Zonguldak Belediyesi bu konuyla ilgili bir fizibilite yapsın aksi takdirde dar gelirli vatandaşlarımızı basınla bir araya getirmeyi düşünüyorum. Çünkü vatandaş bu konuda sıkıntılarını bizlere ifade ediyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi