Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, parti binasında yaptığı basın açıklamasında ülke ve Zonguldak gündemini değerlendirdi.

Hükümetin halkın menfaatine olan işlere imza atmakta sıkıntıları var diyen Erol, “Salgın kapsamında sosyal devlet anlamında hiçbir yardım görmedik. Esnaflar hükümetin yanlarında olmadıklarını konuşuyorlar. Hükümetin biran önce silkelenip kendisine gelmesi gerekiyor. Hükümetin suni gündemler yerine halkın gündemine dönemsini rica ediyoruz” dedi.

Ekonomi duvara tosladı diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLETİ KUTUPLAŞTIRAN KONULARI GÜNDEM YAPIYORLAR

“Bugün Türkiye’nin asıl meselesi ekonomidir, adalettir, ehliyetsiz ve liyakatsiz kadrolardır, yolsuzluk ve rüşvettir, şeffaf olmayan yönetim anlayışıdır. Bugün bizim meselemiz Türkiye’nin kötü gidişatıdır. Ekonomi her geçen gün kötüye gidiyor. İktidar bunu engelleyemediği için suni gündemlerin peşinde! Bu suni gündemleri kullanarak, kimsenin ekonomiyi konuşmasını istemiyor. Bugün eğer Türkiye’de, asgari ücret açlık sınırının altında kalmışsa; nasıl “ekonomi iyiye gidiyor” diyebiliriz. Hazine tam takır aldığımız borçlar bile ödememiz icap eden borcu karşılayamıyor. İşsizlik en azından 7-8 milyon, enflasyon ise yüzde 30-40 civarında. Bunları konuşmayanlar bugün ülkenin gündeminde olmayan milleti kutuplaştıran konuları gündem yapıyorlar. Ekonomimiz içinde bulunduğu krizden kendisini bir türlü çıkaramıyor. Bu arkadaşlar tam bir mirasyedi gibi çalışmaya başladılar. Bu arkadaşlar 2001 krizinden sonra geldiler, o gün IMF’nin direttiği Derviş politikalarını ısrarla uyguladılar. İşin garibi şu ki sürekli olarak IMF’nin aleyhinde bulunacaksınız, Ülkeyi bunlardan kurtardık diyeceksiniz, arkasından da ekonomiyi bu hale getireceksiniz. Hükümet üretime dönük yatırımları, tarım yatırımlarını, sanayi yatırımlarını ve ihracatı unuttu. Şimdi milli gelir yerle bir oldu, hiç milli gelirden bahsedeni görebiliyor musunuz iktidar partisi mensupları arasında? Gık yok ama lafı geldi mi ; “ekonomi uçuşa geçti” algı operasyonları ile ekonomiyi düzeltemezsiniz. Millete her gün üst perdeden moral aşılayarak ekonomi düzelmez. Herkesi kör zannediyorlar, esas kör olan hükümetin kendisidir. Şunu bilelim; eğer siz, bugünkü haliyle bir vurdumduymazlık içine girer, ekonomiyi liyakatli kişilere değil de, liyakatsiz kişilere verirseniz; ekonomiyi düzeltemezsiniz. İktidar muhakkak gidecek. Bu iktidarın bütünü ile işleri ele alması lazım. Bu iktidar artık kendilerinin dediği gibi yoruldular, problemleri makul şekilde mütalaa edemiyor, gerçekleri göremiyorlar. O yüzden şaşkın bir durumdalar. Şunu kimse unutmasın zamanı gelen iktidarlar muhakkak giderler. Yakın zamanda seçim olacağını düşünmüyoruz. Çünkü seçimlerde başarı gösteremeyecek bir partinin, seçime gideceğini düşünmüyoruz.

TTK’YA YÖNELİK ZİHNİYET DEVRİMİNİN YAPILMASI GEREKİYOR

Türkiye Taşkömürü Kurumu Kentimizin ekonomik ve sosyal gelişmesine önemli katkısı olan, vazgeçilmez kurumumuz, kırmızıçizgimiz, gözbebeğimizdir. Kurumumuzun değerli bürokratları, bu yapıya sahip çıkma anlamında birçok rapora ve çalışmaya imza atıyorlar. 2019 yılı taşkömürü sektör raporu Mayıs 2020 tarihinde yayınlandı. Bu şehirde siyaset yapan, eli kalem tutan, kentin derdi ile dertlenen kaç kişi bu raporu okudu ve mütalaa etti, soruyorum? Bu rapor ile ilintili birkaç önemli hususu gündeme taşımak istiyorum. 1-Türkiye Taş Kömürü Üretim Tüketim ve ithalat Dengesi. 2001 yılında üretim 2,373, 000 Ton, ithalat 12.990.000 Ton Toplam Tüketim 15.363.000 Ton olarak gerçekleşmiştir. 2019 yılı sonunda üretim 1.206.000 Ton, ithalat 37.300.000 Ton toplam tüketim 39.506.000 Ton olarak rakamlara yansımıştır. 2.TTK işçi sayı değişimi 2019 yılı sonu itibariyle ana üretim kademesinde işçi sayımız 5712 adettir. Sözleşmeli personel ve işçilerimizin toplamı 8766 adettir. Koklaşabilir kömür, demir çelik sektörünün olmazsa olmazı. 1 ton demirden çeliğe geçişte 675 kilogram civarında koklaşabilir taş kömürünü sistemde kullanmak zorundasınız. Türkiye Taş Kömürü Kurumu ülkemizin taş kömürü üreten tek kuruluşu. Ülkemizin yıllık koklaşabilir taş kömürü ihtiyacı yaklaşık 6 milyon ton, gelecekte bunun 7-8 milyonlara ulaşması öngörülmekte. Emekli olan yer altı üretim işçilerinin yerine zamanında yeni işçi alınması ve işçi sayısındaki yetersizlik nedeniyle üretimde darboğaz oluşmaması hususlarında yetkili merciler nezdindeki girişimlerin sürdürülmesi önerilir. TTK’ya yönelik bir zihniyet devriminin mutlaka yapılması gerekiyor ve işçi alımlarında da mutlaka norm kadronun tamamının alınması gerekiyor.

KEYFİ KEDER BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPIYORLAR!

Zonguldak Belediyesinin 460 milyon TL borcu var. Kozlu Belediyesinin 320 milyon TL borcu var. Halkın menfaatine şuanda çöp toplamaktan, kaldırım süpürmekten, su vermekten başka yaptıkları hiçbir iş yok. Zonguldak Belediyesi 1 yılda 13 milyon metreküp şebekeden su pompalıyor. Bunun 3 milyon metreküpünü faturalandırıyor 10 milyon metreküpü kayıp! 30 milyon TL para her yıl Zonguldak Belediyesi bütçesinden toprağa akıyor. Çalınıyor mu, şebekeden sızıyor mu sorularının cevabını vermek Zonguldak Belediye Başkanının görevi. Zonguldak Belediye Başkanımız 460 milyon TL borcun ödenmesi noktasında gelirlerin artırılması, giderlerin azaltılması, israfın azaltılması ve yok edilmesi noktasında bir çalışmayı ortaya koyması lazım. Bunu da kamuoyuyla paylaşması gerekiyor. Bir buçuk yıl oldu halen Zonguldak Belediyesinden gık yok. Biz muhalefet partisi olarak halkın menfaatine yapılmayan işlerde bütün belediye başkanlarını eleştirme noktasındayız. 320 milyon TL borcu olan Kozlu Belediye Başkanı ile 460 milyon TL borcu olan Zonguldak Belediye Başkanı rahat rahat nasıl uyuyorlar, nasıl geziyorlar, keyfi keder nasıl belediye başkanlığı yapıyorlar konusunda ben hayretler içerisindeyim. Hiçbir projeleri de yok!” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi