İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, sahil düzenlemesi için; “Neyin ne olduğu, nasıl yapılacağı konusunda pek çok şey konuşuluyor, işin içine şaibe katılıyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı gibi, Başbakanlıklar gibi ülkemizde hepsi bir değer olan insanlara bizim hak ettikleri değerlere saygı göstermemiz gerekiyor diyen Erkmen, “2. Cumhurbaşkanımız İnönü’nün anıtının olduğu yere veya Atatürk’ün karaya çıktığı noktaya, buralara bakış açınız daha böyle toplum tarafından takdirle karşılanan bir davranış biçimi olmalı. Siz orada heykelin önüne getirip de kay-kay şeyi koyarsanız, orada çelenk koyma tören alanını oradan kaldırırsanız bu sadece bu anıta karşı yapılmış bir saygısızlık değildir. Bu Zonguldak halkına karşı da yapılmış saygısızlıktır” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

ÇALIŞMALARA DEĞİL AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ

“Zonguldak Belediyesi’nin kendi bütçesinden de yaptığı şeyler var ama daha ziyade kamuoyunun gündemine gelen TOKİ, DSİ, Karayolları gibi diğer kamu kurumlarının yapmış olduğu desteklerle yürütülen bir takım çalışmalar var. Biz bu çalışmalara karşı değiliz, her zaman söylüyoruz; biz burada ayrımcılığa karşıyız. Yani buradaki belediyeye devletin bir kurumu bir şekilde destek oluyorsa, muhalefet olan diğer belediyelere de aynı düzeyde yardımcı olunması lazım. Bugün belediyeleri ayırmamak lazım.  Çünkü orada yaşayanlarda hepsi bizim kendi vatandaşımız. Burada güzel bir eser çıktığı zaman da bu eseri meydana getiren herkese biz teşekkür ederiz. Ama burada gözden kaçırılan veya gözden kaçırılmak istenen husus var ki, o da bu yapılan işlemlerin hemen hemen bütününün kapalı kapılar arkasında ve kamuoyundan gizlenerek bunların yapılmış olmasıdır. Şeffaf bir ihale süreci yönetilmiyor. Kime ne kadara, nasıl verildiği belli değil. Belki açık, şeffaf olsa 3 liraya yapılacak iş kapalı kapılar arkasında belki 5 liraya yapılıyor ve bunun sonucunda da insanların kafasında pek çok soru işareti uyanıyor.

İŞİN İÇİNE ŞAİBE KATILIYOR

Bakın bu sahil düzenlemesi deniliyor, sahil düzenlemesi yapılıyor tamam güzel bir şey olduğu zaman tabi ki bunu herkes alkışlayacaktır, teşekkür edecektir ama neyin ne olduğu, nasıl yapılacağı konusunda pek çok şey konuşuluyor, işin içine şaibe katılıyor. Buralarda bir takım kişilere verilen sözlerden bahsediliyor,  dışarıdan gelen insanların belediyede pazarlıklar yapılarak bunların onlara dağıtıldığı söyleniyor. Burada bir de tarihi bir takım değerlerimiz var. Bu değerlere karşı da hassasiyet gösterilmemesi kamuoyunda tepki çekiyor. Yani siz; 2. Cumhurbaşkanımız İnönü’nün anıtının olduğu yere veya Atatürk’ün karaya çıktığı noktaya, buralara bakış açınız daha böyle toplum tarafından takdirle karşılanan bir davranış biçimi olmalı. Siz orada heykelin önüne getirip de kay-kay şeyi koyarsanız, orada çelenk koyma tören alanını oradan kaldırırsanız bu sadece bu anıta karşı yapılmış bir saygısızlık değildir. Bu Zonguldak halkına karşı da yapılmış saygısızlıktır. Tarihi değerlerimize karşı yapılmış bir saygısızlıktır.

ÜLKEMİZİN TARİHİNE MALOLMUŞ DEĞERLERİNE SAYGI GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR

Onun için bu yanlıştan da dönülmesini istiyoruz. Çünkü bunlar hangi görüşten olursa olsun ülkemiz tarihine malolmuş ve ülkemizin değerleridir. Onlara hepimizin saygı göstermesi gerekir. Onun için Cumhurbaşkanlığı gibi, Başbakanlıklar gibi ülkemizde hepsi bir değer olan insanlara bizim hak ettikleri değerlere saygı göstermemiz gerekiyor. Hiç bunu ayrım olmaksızın söylüyorum ve bu anlamda da biz belediyenin bu tutumlarını bir kez daha gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi