Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin 19 Mart Cumartesi günü gerçekleştireceği olağan kongre hakkında açıklama yapan İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, “Kazanan Kızılay’ın sağduyusu olsun” dedi.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin 19 Mart Cumartesi günü İŞKUR toplantı salonunda gerçekleştireceği olağan kongre hakkında “kim kazanırsa kazansın bizim dileğimiz kazanan milletimiz olsun” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:

KONGRE ZONGULDAK VE TÜRK KIZILAY’I İÇİN ÖNEMLİ

“Kızılay en eski kurumlarımızdan bir tanesi. Bu güne kadar tarih boyunca baktığımız zaman yurtiçi ve yurtdışında çok önemli görevler üstlenmiş ve bunları da başarıyla yerine getirmiştir. Ama son yıllarda sadece Zonguldak’ta değil ülke genelinde mevcut iktidarın arka bahçesi gibi kullanılmış ve yapılan yardımların genelde kendi yandaşlarına dağıtıldığı yönünde kamuoyunda yaygın bir inanış hakim haline gelmiştir. O nedenle Türk Kızılay Zonguldak Şubesinin yapacağı kongre Zonguldak ve Türk Kızılay’ı açısından önemlidir. Bizim gönlümüz Kızılay gibi ulvi bir kuruluşun vatandaş ve millet nezdinde bu kredisini kaybetmeden, kaybettirmeden bu sorumluluğa sahip çıkarak herkesi kucaklayan, bütün yardıma muhtaç olan kişilerin yardımına koşan ve koşarken de herhangi bir siyasi ayrım gözetmeksizin bu işi yapan bir kurum şekline tekrar gelmesidir.

KAZANAN KIZILAY’IN SAĞDUYUSU OLSUN

Burada şuanda bir kayyum yönetimi atandı. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Kongrede bazı listelerin olabileceği yolunda kamuoyunda duyduğumuz duyumlar geliyor. Ne olacağını bilemiyoruz. Ama kim kazanırsa kazansın bizim dileğimiz kazanan milletimiz olsun. Kazanan Kızılay’ın sağduyusu olsun. Herhangi bir partinin kurumu halinde değil milletin, yardıma muhtaç olan kişilerin yardımına koşan siyasi fark gözetmeksizin onları yanında bulan ve bu tutum ve davranışıyla da o eski saygınlığını kazanan bir Kızılay haline gelsin istiyoruz. Dileğimiz budur. Hem Zonguldak’ımız için hem de Türk Kızılay’ı için inşallah güzel sonuçlar doğuracak ve güzel hizmetlere vesile olacak bir kongre olur diye düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi