İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığının 2’nci Olağan Genel Kurulu yapılırken, tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut başkan Yavuz Erkmen güven tazeledi.

Alaborina Restauran’ta yapılan kongrede, yaşanan Koronavirüs salgını nedeniyle salona girişlerde üyelerin ateşe ölçüldü, sosyal mesafe kurallarına uyuldu.

Kongreye;  İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Rıdvan Uz, Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Hasan Toktaş,   eski GİK üyesi ve Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyesi Alper Yağcı, Gökçebey Belediye Başkanı Vedat Öztürk,  İYİ Parti ilçe başkanları ile delegeler katıldı.

Divan Başkanlığı’nı İYİ Parti Genel İdare Kurulu(GİK) üyesi Rıdvan Uz’un yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan GİK üyesi Rıdvan Uz, İYİ Parti’nin kuruluş çalışmaları ile ilgili “Malum ülkemizin pandemi sorunu tüm dünyanın olduğu gibi bizler de yaşamaktayız” diyerek,  İYİ Parti’nin kuruluş çalışmaları sırasında yaşanılan engellemelerle ilgili bilgi verdi.

UZ: GİTTİĞİMİZ YERDEKİ MİTİNGLER, SALON TOPLANTILARI ENGELLENİYORDU

İYİ Parti Genel İdare Kurulu(GİK) üyesi Rıdvan Uz’un yaptığı konuşmada, “Genel Başkanımız partiyi kurma sürecinde Türkiye’de iktidar tarafından ‘bunlar partiyi kuramaz’ diye her türlü engellemelerle karşı karşıya kalmıştık. Hatırlayınız salonlar verilmiyordu. Verilse sessizce kapatılıyordu, salonlara kilit vuruluyordu. Gittiğimiz yerdeki mitingler, salon toplantıları engelleniyordu. Bütün bunlara rağmen siz cesur insanlar, cesur bir liderin peşine takılmak suretiyle Türkiye’de 18 yıl aradan sonra ‘yapılamaz’ denilen bir şeyi yaptınız ve Türkiye’de İYİ Parti’yi kurdunuz.  Hemen akabinde kurduk ama ‘merak etmeyin bunlar seçime giremez’ laflarını iyi hatırlıyorsunuz. Bu süreçleri de Genel başkanımızın feraseti ile bilgi birikimi ve oyun kuruculuğu ile atlatmış olduk” dedi.

ERKMEN: İYİ PARTİ KARARLI ADIMLARLA YÜRÜYOR

İYİ Parti il Başkanı Yavuz Erkmen de yaptığı konuşmada, "Bugün geldiğimiz noktada bakın kuruluşunun üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen İYİ Parti Türkiye'deki bütün siyasi anlamda altüst etmiş ve Türk siyasetine girmesi ile birlikte Türkiye'de artık siyaset taşları yerinden oynamıştır ve 17 yıldır herhangi bir şekilde değişikliğe uğramayan siyasi tablo İYİ Parti'nin girmesiyle artık değişmeye başlamıştır ve ilk girilen seçimde Mecliste grup kurma hakkına sahip olmuştur. ilk girdiğimiz mahalli idareler seçimlerinde birçok belediye başkanları Belediye meclis üyeliği genel meclis üyelikleri kazanmıştır. Ben bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. İnşallah geçtiğimiz seçimlerde Zonguldak olarak bizim hedefimiz buradan hiçbir zaman bir tane milletvekili çıkaramadı olmayacaktır üzerine basa basa söylüyorum bizim hedefimiz Zonguldak’ta bir farklı olmalıdır.

Şundan emin olsunlar; İYİ Parti emin adımlarla kararlı adımlarla yürüyor ve göreceksiniz ilk yapılacak seçimlerde de inşallah sadece Zonguldak'ta değil, tüm Türkiye'de birinci Parti olacaktır. Zonguldak küçülüyor, Zonguldak gittikçe kendi içinde küçülen bir kent konumuna geldi. İşsiz gençlerimize iş verecek, iş yerleri yaratmaya ihtiyacımız var” diye konuştu.

İYİ PARTİ YÖNETİMİ ŞU ŞEKİLDE OLUŞTU:

Yapılan konuşmaların ardından il Başkanı Yavuz Erkmen Başkanlığı’nda oluşan yönetim kurulu şu şekilde oluştu:

Ekrem Güllüdağ, Yaşar Koç, Fikri Boz, Erhan Bilgin, Cumhur Cinal, Adnan Ömür, İsmet Onuk, Meftun Sayılı, Erdal Gülay, Cihat Öztürk, Murat Aydın, Esma Özkan, Mehmet Likoğlu, Murat Keskin, Ebru Pehlivan, Şenol Yayla, Buket Çakar, Salih Alemdar, Mehmet Salih Abay, Nebiye Köseoğlu, Vahdettin Velioğlu, Tuncay Özsaraç,  Cumali Kaptan, Şeniz Yüzgeç, Ahmet Cinal, Çağrı Aydın, Dilek Demirel, Dursun Şirin, Ayşe Yanık, Berk Pak, Nurdan Bilgin.

Üst Kurul yönetimine ise: Yavuz Erkmen, Vedat Öztürk, Asım Tazegül, Dilay Küçük, Evrim Balbaloğlu, Sebahattin Durmuşoğlu, Yaşar Ocakçı seçildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi