İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, ekonomik anlamda zor durumda olan esnafların dükkanlarını kapatma noktasına geldiğini söyledi.

Kısa çalışma ödeneği süresinin sona ermesiyle sıkıntıların daha da arttığına dikkat çeken Erkmen, “Kısa çalışma ödeneği süresi 31 Mart 2021 tarihinde sona erdi. İşten çıkarma yasağı da 17 Mayıs 2021 tarihinde bitecek. O sürede bittiği zaman insanlar bu sefer tamamen işsiz kalacak. Zaten işsiz sayımız şuanda rekor sayıya gelmişken birde bunun üzerine yeni işsizlerin eklenmesi insanları artık sosyal bunalıma doğru götürüyor” dedi.

Her gün zam üstüne zam ile hayat pahalılığı insanların birinci sorunu haline geldi diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

EKONOMİK ANLAMDA SIKINTILAR ÇOĞALDI

“Türkiye’de uzun süreden beri bir ekonomik sıkıntının olduğu gerçeğini yaşıyorduk bunun üzerine pandemi koşulları eklenince insanlar için sağlık ve ekonomik anlamda sıkıntılar çoğaldı. Koronavirüs ile ilgili her geçen gün okuduğumuz haberler bizi üzüyor. Bu seviyeye kadar nasıl gelindiği ve nasıl olduğu herkesin malumudur. Dolayısıyla artık geçmişi değil önümüzdeki süreci konuşup bundan sonraki süreçte bu sayıyı düşürme anlamında önlemleri almamız gerekiyor. Bir taraftan bu sıkıntıyı yaşarken diğer taraftan ekonomik anlamda sıkıntılar şuanda her kesimden insanı zor duruma getirdi. Aybaşında verilmiş olan yüzde 4-5 gibi maaş farkları bugün eridi. Verilenler insanları bırakın artıda olmayı eksiye götürdü. Çünkü her gün zam üstüne zam ile hayat pahalılığı insanların birinci sorunu haline geldi. Üstelik doğalgaz, elektrik, su, gıda harcamalarına yapılan zamlar vatandaşı ekonomik manada içinden çıkılmaz hale getirdi. Vatandaş bu nedenle suni gündemler yerine kendi gerçek gündemini konuşmak istiyor ve bunlara çözüm bulunmasını arzu ediyor.

İŞSİZLİK İNSANLARI SOSYAL BUNALIMA DOĞRU GÖTÜRÜYOR

Kısa çalışma ödeneği süresi 31 Mart 2021 tarihinde sona erdi. İşten çıkarma yasağı da 17 Mayıs 2021 tarihinde bitecek. O sürede bittiği zaman insanlar bu sefer tamamen işsiz kalacak. Zaten işsiz sayımız şuanda rekor sayıya gelmişken birde bunun üzerine yeni işsizlerin eklenmesi insanları artık sosyal bunalıma doğru götürüyor. Bunu nerden anlıyoruz? Bugüne kadar Zonguldak’ta intihar denilen olayı bilmezken şimdi her hafta 2-3 kişinin intihar ettiği ya da intihara teşebbüs ettiği haberleriyle karşılaşıyoruz. Türkiye’de intihar eden sayısına baktığımız zaman son yıllarda görülmemiş bir sayıda bu vakalarla karşı karşıya kaldığımızı görüyoruz. Bu da bize şuanda önlem alınmazsa Türkiye’nin sosyal anlamda büyük bir uçurumun içine doğru gittiğini gösteriyor. Bu nedenle burada bize düşen birbirimizi yemek, didişmek, suni gündem yaratarak insanların kafasını bulandırmak değil bizim için esas olan milletin birinci derdi olan bu konulara çözüm getirilmesidir.

ESNAFI BİLE İKİYE BÖLDÜLER

Hükümet her geçen gün birtakım önlemler aldım diyor. Ama şuanda pandeminin başladığından bugüne kadar 1 yılı aşkın süredir daha bu denilen yardımlardan faydalanamayan, 1 lira almayan pek çok esnafımız ve ticaret sahibimiz var. Esnafı bile ikiye böldüler. Basit usulde denilen esnaf kesimine yönelik getirilen birtakım önlemler var ama deftere tabi dediğimiz basit usulün biraz üstünde tek veya iki kişi çalışan insanlara ise sen deftere tabisin diye bugüne kadar hiçbir yardım yapılmadı. Esnaf artık dükkanlarını kapatma noktasına geldi. Esnaf belki bugüne kadar eşten, dosttan bulduğu maddi kaynaklarla borçlanıp günü kurtararak hayatlarını idame ediyorlardı ama gelinen noktada artık herkes tıkandı. Bu nedenle süratle bu konuların üzerine eğilinmesi gerekiyor ve bunlara çözüm bulunması gerekiyor. Yoksa suni bir takım gündemlerin tartışılmasının hiç kimseye faydası yok. İnsanlar akşam evine götüreceği yok olan ekmeği düşünüyor. Çocuğunun tableti yok eğitiminden geri kalıyor bunu düşünüyor. Gençler okulunu bitirmiş iş sahası arıyor ama iş yok çalışamıyor.

İNSANLAR HAYALLERİNİ SÜREKLİ ERTELİYOR

İnsanlar hayallerini sürekli erteliyor. Bu nedenle bize düşen görev insanlarımızın tekrar umutlu hale gelmesi ve ülkemizin ekonomik anlamda düzlüğe çıkması için bu siyasi iklimin değişmesi gerekiyor. Bu anlamda biz diyoruz ki; İyi Parti Türkiye’de ki siyasi iklimi değiştirecek, insanları kutuplaştırmayacak ve bir birine kaynaştıracak politikalarla ekonomiyi en kısa sürede düzlüğe çıkartacak olan partidir. Çünkü biz sürekli sahada geziyoruz ve insanlarla birebir konuşuyoruz. Her düşüncede insanlarla sohbet ediyoruz. Vardığımız sonuç insanlarımızın birinci sorunu çeçim sorunu. Onun için biz bütün herkesi İyi Parti çatısı altında bu sorunlarda bütünleşebilmek, çözüm bulmak amacında bir güç birliğine, beraber olmaya davet ediyoruz ve her yerde de karşılık buluyoruz. Bu nedenle Zonguldaklı hemşerilerimize bize gösterdikleri teveccüh için ayrıca teşekkür ediyoruz. Genel Başkanımız Meral Akşener liderliğindeki İyi Parti tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da günden güne büyümekte ve üye sayısını artırmakta.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi