İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekerek enflasyonun her geçen gün artması karşısında asgari ücret ve emekliye verilen paranın eriyip gittiğini söyledi.

Türkiye’nin gerçekleri geciktirmeye tahammülü olmadığını belirten Erkmen, “Sorunlarımız günden güne ağırlaşıyor. Bu nedenle bir an önce sandığı insanlarımızın önüne koyulup seçim yapılması gerekiyor” dedi.

Şu anda insanımız zor durumda, Türkiye zor durumda diyen İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konuşmasına şöyle devam etti:

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİYE VERİLEN PARA ERİDİ

“Her ne kadar iktidar söylemleriyle farklı göstermeye çalışsa da, insanımız yaşadıkça ve her gün karşılaştığı şekliyle şu anda çok zor günler geçiriyor. Bakın; yılbaşında asgari ücrete zam yaptık diye veya emeklilerin en düşük maaşının 2 bin 500 TL yaptık diye nerede ise bayram yapan kişiler bugün ağızlarından tek bir laf duyamıyoruz. Bunun iyi olduğuna dair tek bir söylemleri olamıyor. Niye çünkü enflasyonun her geçen gün artması karşısında bu verilen paralar hepsi eridi gitti. Sayın Cumhurbaşkanımız ne diyordu; işte ‘faiz ve bunun neticesinde de enflasyon sonuçtur’ diyordu. Faiz bu dediği zamanlarda, yüzde 19’larda olan faiz ki o günlerde enflasyon yüzde 25-30’lardaydı. Bugün bakıyoruz faiz yüzde 14’lere düşmüş o söylem doğru olsa enflasyonun da aşağıya düşmesi gerekirken bugün enflasyon yüzde 61’lere geldi. Yani o söylemin ne kadar gerçekçi olup olmadığı da karşımızda duruyor. Onu için Türkiye deneme tahtası olmaktan kurtarılmalıdır. Bakın 2 bin 500 TL emekliler için ‘çok iyi bir rakam’ denilirken, bugün hiçbir kıymeti kalmamıştır. Siz asgari ücreti 4 bin TL’nin üzerinde ilan ettiğiniz bir ortamda, yani insanların geçinebilmesi için en az bu kadar alması gerekir dediğiniz bir ortamda ‘bir emekliye 2 bin 500 TL veriyorum’ diye övünmek o da bugün pul haline gelmiş olan para karşısında hiçbir kıymet ifade etmemektedir. Onun için İYİ Parti olarak biz en alt, yani en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini istiyoruz ve İYİ Parti iktidarında da bunun sözünü veriyoruz. Tüm emekliler en alt dilim olarak söylüyoruz, asgari ücret kadar maaş alacaklardır.

İNSANLARIMIZ ENFLASYON KARŞISINDA EZDİRİLMESİN

Asgari ücretin bugün bu enflasyon karşısında bir kıymeti harbiyesinin kalmadığını herkes görüyor ve şu anda hepimiz şunu biliyoruz ki, biz bunun 3 ayda bir veya 6 ayda bir güncellenerek bir yılın bu fiyatlarla geçirilmemesini, yani insanların aldıkları o maaşların 3 ayda bir güncellenmek suretiyle enflasyon karşısında ezildirilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Şu anda bayram geliyor, bayram ikramiyelerinin emeklilerimiz için o günkü doların karşılığı, ilk çıktığı zamanı kastediyorum Bin TL verilmişti. Veya o günkü TÜFE’nin karşılığı olarak hesap edildiğinde 3 bin 700 civarına geliyor. İkramiyelerin bu seviyelere gerçekçi olarak çıkartılması lazım. Eğer siz ‘enflasyona karşı vatandaşımızı, memurumuzu, işçimizi, emeklimizi ezdirmiyoruz’ derseniz o zaman o günkü TÜFE üzerinden Bin TL verildiği zaman ikramiyenin karşılığı ne ise bugün de TÜFE üzerinden o kadarlık artışın sağlanması gerekiyor. Yani bunlar lafta olmuyor. İnsanımız şunu biliyor; bakın bugüne kadar verilen sözler maalesef iktidar tarafından tutulmadı. İşte 3600 dendi tutulmadı, ‘çalışma yapılıyor’ dendi. Sağlıkçı arkadaşlarımızın durumunun iyileştirilmesi için ‘yeni bir takım imkanlar getireceğiz’ dendi, tutulmadı. Yani EYT konusu çözülmedi, pek çok konuyu sıralayabiliriz.

SİYASİ İKLİMİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR

İnsanlar artık bundan sonra bunlar gerçekleşmiş olsa bile yaşadıkları bu zorluklar ve yerine getirilmeyen sözler karşısında kimin kendini ne kadar düşündüğünü çok iyi biliyor. Bir takım siyasi sebeplerle şu anda bunları gerçekleştirmeye bile kalksalar bunların siyasi nedenlerle verilmiş olacağını herkes biliyor. Onun için kimse buna kanmıyor. Artık ne gençlerde bir hayal kaldı, ne gençlerde gelecekle ilgili bir umut kaldı. Ne insanlarımız eskiden bir maaşı aldığı zaman ‘ben bu ayı nasıl geçiririm’ diye düşünürken, şimdi bırakın bir ayı nasıl geçinirimi ‘bu günümü nasıl kurtarırım, bu günümü nasıl geçiririm’e döndü. Onun için insanımızın bu umutsuzluk ortamından çıkması gerekiyor. O nedenle de siyasi iklimin değişmesi gerekiyor. Ne kadar seçim kanunu ile uğraşırlarsa uğraşsınlar, ne kadar değiştirirse değiştirsinler insanımız artık kafasında kararını verdi. Bu iktidar ne kadar geciktirirse geciktirsin Türkiye’nin gerçekleri geciktirmeye tahammül etmiyor. Sorunlarımız günden güne ağırlaşıyor. Bu nedenle bir an önce sandığı insanlarımızın önüne koyulup seçim yapılması gerekiyor. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi seçim artık bir mecburiyet, bir zorunluluk haline almıştır. Onun için sandık bir an önce insanımızın önüne getirilmesi gerekmektedir.

HERKES HALİNDEN ŞİKAYETÇİ

Bakın belki izlemiş olanlar vardır. Bursa’da, İnegöl’de kimi iftara katılan, iftar öncesinde esnaf ziyaretleri yapan Genel başkanımızı karşılamaya binlerce kişi o meydanı dolduruyor ve herkes halinden şikayetçi. Ve umut olarak Sayın Genel başkanımızın etrafında kenetleniyor. Türkiye artık kararını verdi. Biz şunu çok rahatlıkla sahada görüyoruz ki, İYİ Parti iktidarı geliyor ve İYİ Parti ile birlikte tabi ki bizim hedefimiz tek başına iktidardır, ama Millet ittifakının şu anda Türkiye’de bir çoğunlukla iktidarını herkes çok rahat net görebiliyor. Başka çıkış yolu da yok. Çünkü insanımız artık bunaldı. Ekonomik olarak bunaldı, sosyal anlamda bunaldı. Yani herkes bir çıkış arıyor. Bu çıkışta demokrasilerde sandıktır. Herkesin sandığa, milletimizin ferasetine, milletimizin o sağduyusuna güvenerek bir an önce sandığı milletimizin önüne koyup sonucu görmemiz gerekiyor. Biz İYİ Parti olarak insanımızı bu umutsuzluktan kurtaracak, onları daha iyi yaşam şartları içerisinde ve geleceğe umutla bakan insanlar şeklinde ve ülkemizin mutlu insanların yaşadığı bir ülke haline getirecek şekilde politikalar üretip, bunları uygulama konusunda kararlı olduğumuzu ve insanımızın sağduyusu ile onların teveccühü ile Allah’ın izniyle de iktidar olup bunları gerçekleştireceğimizi bir kez daha duyuruyoruz. O nedenle Zonguldak’taki hemşerilerimize de İYİ Partiye güvenin, Sayın Meral Akşener’e güvenin, İYİ Parti iktidara geliyor ve inşallah bu sıkıntılar ortadan kalkacak ve sonuç itibari ile de insanımızın yüzü gülecek diyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi