İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, dolardaki yükselmeyle zamlanan ama düşmesiyle fiyatı düşmeyen doğalgaz ve elektrik fiyatlarının üçte bir oranında düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Fiyat indirimleri konusunda devletin öncülük yapması gerektiğini belirten Erkmen; “Dolar 18 liradan 12 liraya düştü ise çıkarken her seferinde fiyat artışlarına “elektrikte ve doğalgazda dolar arttı bunun için artırıyoruz” deniyorsa şuanda üçte bir oranında düşme var hadi bakalım elektrik ve doğalgaz fiyatlarını düşürün millette şu karakışta bir nefes alsın” dedi.

Biran önce seçimi yapsalar da insanlarımız herkese notunu verse diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

VERİLEN MAAŞ ARTIŞI VE İLAVE DESTEKLER ERİYİP GİDECEK

“7-7,5 liralardan işlem gören dolar bir anda 18 liraya kadar çıktı. Dolar çıkarken hep dış güçler dendi ve öyle gösterilmeye çalışıldı. Biz bunun aslında öyle olmadığı, alınan yanlış kararlarla oraya çıktığını her vesileyle dile getirdik. Bu gerçeklik bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Şimdi de bakıyoruz asgari ücret başta olmak üzere çeşitli toplum kesimlerinin ücretlerinde iyileştirme anlamında bir çalışma yapılıyor. Asgari ücrette bunların örneklerinden biriydi. Asgari ücret konusunda biz dolar çıkmadan önce 4000 lira demiştik dolar çıkınca 4500 lira olarak revize etmiştik 4253 lira olarak belirlendi. Bu rakam bir dereceye kadar insanları tatmin edebilirdi ama enflasyonun devam ettiği boyutta o verilen paranın hiçbir önemi kalmadı. Çünkü 1-2 ay içerisinde hepsi eriyip gidiyor. Bugünkü ekonomik tablo içerisinde de 1-2 ay içerisinde hepimiz göreceğiz ki enflasyon çok daha yukarlara gitmiş olacak ve verilen bu maaş artışları veya getirilen bir takım ilave desteklerin hiçbir önemi kalmayacak. Onun için biz diyoruz ki; özellikle asgari ücret 3 ayda bir enflasyon oranında güncellenerek alım gücünün korunması gerekiyor. Aynı şekilde diğer meslek guruplarına verilecek olduğu söylenenleri biz baskın bir seçimin işaretleri olarak görüyoruz. Çünkü bu zamana kadar verilmeyen bakış açısı biranda ne oldu da verilmeye başlandı. Bunlar tamamen seçimin göstergesi. Bizde diyoruz ki; biran önce seçimi yapsalar da insanlarımız herkese notunu verse.

ESNAFA, İŞADAMINA FİYAT İNDİRİN DEMEK KOLAY

İki günden beri Ticaret Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Ak Partinin gurup başkan vekilleri “Bir hafta içerisinde fiyatlarda indirim olacak” açıklaması yapıyorlar. Maliye Bakanımız “Maliye Bakanlığı bu konuda gücünü gösterecektir” diye açıklama yapıyor. Dolar çıkarken Maliye Bakanının kendini göstermeyip, o zaman herhangi bir önlem almayıp şimdi inerken mi akılına geldi? Esas o zaman müdahale edilecekti. Fahiş artış varsa çıkartılmayacaktı. Şuanda tutup ta işadamlarına veya esnafa fiyatı indirin demek kolay. Arkadaşlarda bunu değerlendirecektir! Tabi ki eğer ürün alış olarak fiyatında düşme varsa düşürmeleri gerekir ama biz o zaman açıklamalarda bulunan bakanlarımıza ve Ak Parti yetkililerine şunun çağrısında bulunuyoruz; o zaman gelin devlet olarak öncülük edin. Doğalgaz ve elektrik fiyatını belirleme yetkisi şuanda devletin elinde.

DOLAR DÜŞTÜ DEVLET ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA FİYAT İNDİRİMİ YAPACAK MI?

Siz işadamlarına veya esnafa fiyat indir derken devlet olarak önce öncülük yapıp devletin fiyatını belirlediği doğalgaz ve elektrik fiyatlarını üçte bir oranında düşürün. Düşürüp öncülük yapın ki çağrınız bir anlam bulsun aksi takdirde siz kendi görevlerinizi yerine getirmeden başkasından görev bekliyorsunuz, başkasına sorumluluklarını hatırlatıyorsunuz ama kendiniz bir şey yapmıyorsunuz konumuna düşüyorsunuz. Buda inandırıcı olmuyor. Devlet bu konuda öncülük yapmalıdır. Dolar 18 liradan 12 liraya düştü ise çıkarken her seferinde fiyat artışlarına elektrikte ve doğalgazda dolar arttı bunun için artırıyoruz deniyorsa şuanda üçte bir oranında düşme var hadi bakalım elektrik ve doğalgaz fiyatlarını düşürün millette şu karakışta bir nefes alsın.

FAİZ ARTIRIMIYLA İNSANLARI DAHA MAĞDUR HALE GETİRİYORLAR

Birçok ekonomist önümüzdeki ay enflasyonun yüzde 30’lara tırmanacağını söylüyor. Göstermelik olarak alınan 1-2 kararla fakir olana herhangi bir faydası olmayan parası olan zengini daha zengin edecek bir politikayla, örtülü faiz dediğimiz faiz artırımıyla insanları daha mağdur hale getiriyorlar. Bunun yapılış sebebi de tüm kamuoyu biliyor ki birkaç aylığına da olsa kamuoyunu rahatlatmak, insanların öfkeli halini bir nebzede olsa dindirmek amaçlı yapılan hareketler. Ama biz diyoruz ki; maden o kadar kendinize güveniyorsunuz, ekonominin iyi olduğunu söylüyorsunuz o halde buyurun seçime gidilsin. İnsanlarda herkese notunu versin. İnsanlarımızın önüne seçim sandığı biran önce konmalıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi