İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, yetkililere Çaycuma Havaalanının bazı elektrik sistemleri, pist ve drenaj altyapı masraflarının kim tarafından karşılandığını sordu.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen’in konu hakkında yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Bölgemizde gelişimin önemli noktalarından biri olan Çaycuma Havaalanının tam işler hale gelmesi, bu açıdan fiziki eksikliklerin giderilmesi ve uçuşların istikrarlı olarak düzenli yapılması hepimizin arzusudur. Bu anlamda yapılan emeklere ve uğraşlara teşekkür ediyor, bundan da memnuniyet duyduğumuzu ifade ediyoruz.

Ancak aldığımız bazı duyumlara, halk arasında yapılan konuşmalara açıklık getirilmesi bakımından, yetkililerden ve adı geçen firma yetkililerinden açıklama beklemekteyiz. Şöyle ki havaalanının bazı elektrik sistemlerinin, pist ve drenaj altyapılarının yapıldığı, yaklaşık 30 Milyon TL tutarındaki bu işlerin bedelinin ne Bakanlıkça ne de Özel İdarece ve de ZonHav Havayolu Şirketince karşılanmadığı, bedelin Filyos Liman işini yapan “KOLİN” firmasınca karşılandığı ifade edilmektedir. O halde;

1. Devletin altyapı için buraya ayırdığı veya vereceği bir ödenek yok mudur? (ki böyle bir uygulamaya gidilmiştir.)

2. Yapılan işlerin bedeli olan yaklaşık 30 Milyon TL “KOLİN” firmasınca ne karşılığı buraya kullanılmıştır?

3. Kolin Firması bunu bağış olarak mı yapmıştır? Böyleyse bunun belgesini kamuoyu ile paylaşabilir mi?

4. Verilen bu paranın, devam eden ve kamuoyundan gizlenip yaklaşık 1,5 yıl sonra “KOLİN” firmasına verildiği ortaya çıkan Filyos Liman ihalesi ile ilgisi var mıdır? Yani “KOLİN” kendi cebinden mi vermiştir? Yoksa yapılan iş fazla gösterilip oradan mı karşılanmıştır? Böyleyse Bakanlık olarak Liman inşaatında yapılan işleri ve ödemeleri şeffaf olarak kamuoyu ile paylaşmayı düşünürler mi ?

Zonguldak halkı adına bu sorularımıza cevap bekliyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi