İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak ve genelinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e yazı gönderdi.

Erkmen açıklamasında, “Birkaç gündür yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle şehrimizin genelinde su, elektrik, yol ve buna benzer konularda sıkıntılar yaşandığı herkesin malumudur” diyerek şunları söyledi:

“Özellikle elektriklerin olmaması beraberinde pek çok problem yaratmıştır (Şehre su verilmemesi, Kaloriferlerin yanmaması, Hastanelerde acil ameliyatlar dışında ameliyatların yapılmaması gibi).

Bu açıdan başta Sayın Valimiz olmak üzere sıkıntıların giderilmesine çalışan bütün görevlilere teşekkür ediyoruz”

Sıkıntıların aşılması ve sorunlara dikkat çekme anlamında İl BaşkanıYavuz Erkmen’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sn. Fatih Dönmez’e vatandaşımızın sıkıntıları konu alan yazdığı yazı ilişikte sunulmuştur.

Sayın Fatih Dönmez

T.C. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI

Sayın Bakanım,

Mutlaka başta Sayın Valimiz olmak üzere yetkili arkadaşlarımız Zonguldak İlinde Enerji anlamında yaşanan sıkıntıları size aktarmışlardır.

Çok daha ağır kış koşullarında bu derece mağduriyet yaşamayan İlimiz, 30-40 cm’ lik kar yağışı sonrası son üç-dört gündür büyük mağduriyet yaşamaktadır. Gerek İl Merkezi, gerek İlçe Merkezleri, gerekse de kırsal kesimde 4 gündür elektrik verilmeyen mahalleler bulunmakta olup, yerel basında bu husus haberlere konu olmaktadır. Bu anlamda vatandaş ile yerel yöneticiler arasında (Belediye Başkanları, Muhtarlar) diyalog anlamında gerginlikler yaşanmaktadır.

Sn. Valimizin canla başla olumsuzlukları giderme anlamında ki çabasını görüyoruz. Ancak Enerjisa Şirketinin özel olması ve de organizasyonu kendilerinin belirlemesi olumsuzlukları giderememiş aksine şirketin dışında, vatandaşın devletimize bakışını da olumsuz kılmıştır. Şirket yeterli ekip takviyesi yapamamış, arızaları giderememiş bu nedenle şehir 2-3 gündür elektrik ve susuz kalmıştır. Üstelik Şirket vatandaşla iletişimde büyük kopukluk yaşamış, telefonlara cevap vermemenin ötesinde şu ana kadar kamuoyunu aydınlatıcı bir basın açıklaması dahi yapmamıştır.

Bakanlığınızın mutlaka konuya el atması, şirketin üst yöneticileri ile görüşüp, Zonguldak İline takviye ekipte dahil olmak üzere gerekli önlemlerin alınması yönünde talimatınızın sorunların giderilmesi açısından faydalı ve zorunlu görülmektedir. Yalnız bugünlük sorunların giderilmesi ötesinde kalıcı önlemler alınması anlamında gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyor, vatandaşımızın sesi olarak bu yazıyı size ulaştırmamı anlayışla karşılayacağınız umuduyla, saygılarımı arz ediyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi