Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanlığının 1. Olağan Genel Kurulu Genel Maden İşçileri Sendikası Toplantı salonunda yapılırken, kurulduğu günden itibaren İl Başkanlığı görevini yürüten kurucu başkan Necdet Sarı ve yönetimi kongrede yeniden göreve seçildiler.

Divan Başkanlığını Yeniden Refah Partisi kurucular kurulu üyesi Fatih Karahasan’ın yaptığı Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Genel Kuruluna,  Yeniden Refah Partisi Bölge Koordinatörü Ahmet Özvatan, MKYK üyesi Hak İş Enerji İş Başkanı Mahmut Altınsoy, Kurucular Kurulu üyesi Fatih Karahasan, Bartın İl başkanı Ziver Gebiç, Bartın Kurucu İl Başkanı Ramazan Günaydın, Karapınar Köyü Dernek Başkanı Hamza Açıkgöz, ÇAY-DER Başkanı Ramazan Taşdemir MİL Sağlık Sen Genel Başkan yardımcısı Mustafa Ülgü, Enerji Bir Sen Şube Başkanı Sedat Güngör, Erbakan Vakfı Zonguldak Temsilcisi Bülent Tüzün, Bolu İl Başkanı Hayrettin Aytar, Büro Memur Sen İl Başkanı Ramazan Seyrek, Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, Devrek İlçe Başkanı Bekir Elibaş, Çaycuma İlçe Başkanı Tuncay Uslu, Ereğli İlçe Başkanı Adem Çetinkaya, Alaplı İlçe Başkanı Yaşar Arıkan, Kozlu İlçe Başkanı Mustafa Deniz, Kilimli İlçe Başkanı Soner Ülgü ve partililer katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı yaptığı açılış konuşmasında şöyle dedi:

“Biz Zonguldak’ta kısa süre içerisinde kurucular kurulumuzu oluşturduk.  Zonguldak’ımızın 8 tane ilçesi var, 8 ilçemizin 7’sinde kurucular kurulunu oluşturduk, bir tanesi ne yönetim kurulunu oluşturdu inşallah kuruluşunu bu kongreden sonra vereceğiz. Yani bütün ilçeler kurucular kurulu olarak tamamdır. 4 ilçemizin kongresini gerçekleştirdik. Önümüzdeki Pazar günü de Devrek ilçemizin kongresini gerçekleştireceğiz ve böylece Zonguldak’ta kalan 3 ilçemizi de en kısa zamanda kongrelerini yaparak, Zonguldak’ta Yeniden Refah Partisi’nin var olduğunu hem Zonguldaklı hemşerilerimize, hem de tüm Türkiye’ye ilan edeceğiz. Yeniden Refah Partililer olarak milli görüşün maalesef rayından çıkmasına müsaade etmeyen arkadaşlarla beraber bu yola çıktık. Liderimiz Dr. Fatih Erbakan hocamızdan almış olduğu emaneti artık yeter diyerek tekrar bu yola çıktı ve bizler de yanında yer aldık. Gayemiz milli görüşün gerçek manasında temsil edilebilmesidir. Rahmetli Erbakan hocamız hangi yoldan gitti ise biz  o yoldan gideceğiz.  Hocamızın yapmadığı hiçbir şeyi yapmayacağız. Bir başkasının şemsiyesi altına girmeyeceğiz ve bunu burada sizlerin karşısında ilan ediyoruz. Gayemiz ülkemizi kurtarmak, gayemiz İslam coğrafyasını kurtarmak, gayemiz dünyadaki mazlum Müslümanları kurtarmak ve biz bunu Allah’ın izniyle Erbakan hocamızın yolundan giderek sapmadan, yıkılmadan, sağa, sola girmeden dik durarak inşallah sadık insanlarla, sizlerle bu yola devam edeceğiz ve inşallah başarıya ulaşacağız.”

Konukları konuşmasının ardından tek liste ile gidilen 1. Olağan Genel kurul kongresinde Yeniden Refah Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı seçilirken, yönetim kurul üyeleri ise şöyle oluştu:

Kenan Zeren, İsmail Katırcı, Recep Tunç, Muhittin Açıkgöz, Yılmaz Ünlü, Ali Gökdemir, Şükrü Sapmaz, Hüsnü Topal, Selman Bulut, Mesut Özdemir, Murat Karnıyarık, Kadir Kubilay Alptekin, Furkan Aktaş, Atakan Beklen,

Disiplin Kuruluna ise, Cenk Demirsoy, Atay Sarı, Muhammet Keçecioğlu, Taşkın Özmekik ve Koray Alper seçildiler.

Bu arada, kongrede ataması yapılan bazı belde başkanlarının atama yazıları kendilerine takdim edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi