İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, her kesimden insanın dertli ve sıkıntı içinde olduğunu belirterek Türkiye’nin biran önce seçime gitmesi ve siyasi iklimin değişmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin şaha kalkacağının söylendiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin her yönüyle hüsrana uğradığını ifade eden İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen:

İNSANLAR EKONOMİK ANLAMDA BUNALDI

“Kırsal kesimlerimiz ve şehir merkezimizdeki mahalle ve köyleri dolaşıyoruz. İnsanlar şuanda ekonomik anlamda bunalmış durumda. Söz verilmesine rağmen bugüne kadar gerçekleşmeyen 3600 ek göstergeden tutun emeklilikte yaşa takılanların konusu, asgari ücretin güncellenmesi, yılbaşında asgari ücretliye, emekliye, memura ve diğer görevlilere verilen ücretlerin şuanda enflasyon karşısında erimesi, alım gücünün düşmesi insanları hayatından bezdirdi. Hangi sektörde olursa olsun ister esnafla ister sanayiciyle ister farklı meslek guruplarından insanlarla konuşun şuanda herkes dertli ve sıkıntı içerisinde. O nedenle süratle Türkiye’nin seçime gitmesi bu siyasi iklimin değişmesi gerekiyor. Aksi takdirde umutsuzluk her yeri kaplıyor. Biz insanımızın umutsuz değil geleceğe güvenle bakan gelecekten umudu olan insanlar olarak yaşamasını arzu ediyoruz.

GENÇLERİMİZİN HALİNİ GÖRÜYORUZ

İçinde bulunduğumuz hafta gençlik haftası. Büyük Önerimizin kurduğu ve en büyük eserim dediği cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin halini hep birlikte görüyoruz. O nedenle gençlerimizin sorunlarına sahip çıkarak onların okuma sistemi anlamında, okurken karşılaştıkları sorunlar, yurt ve kredi sorunları ile okulu bitirdikten sonra iş sorununun hepsinin hallolması gerekiyor. Maalesef bu konularda biz gençlerimizin yüzünün güldüğünü göremiyoruz. Halbuki Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmemiz gerekiyor. Burada tek tip dediğimiz kendi söylediklerimizi doğrulayacak insanların yetiştirilmesini ön gören ve onu esas alan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini bizim kabul etmemiz mümkün değil.

İNSANLARIMIZ BUGÜNKÜ SİSTEM VE HÜKÜMETTEN BIKMIŞ VAZİYETTE

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’yi en iyi noktaya getireceği, ekonominin iyi olacağı, Türkiye’nin şaha kalkacağının söylendiği bu ortamda bugün geldiğimiz noktada her yönüyle hüsrana uğramış durumda. Onun için Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dediğimiz içerisinde bizim bu sistemi değiştirmemiz gerekiyor. Kuvvetler ayrımını özellikle getirip denetleme mekanizmasını çalıştırmamız gerekiyor. Meclisi tekrar devreye sokmamız gerekiyor. Şuanda milletvekillerinin aktif hale getirilmesi, vatandaşa karşı sorumlu hale getirilmesi ve denetleme sisteminin biran önce kurulması gerekiyor. Her halukarda bu sistem üzerinden yapılacak seçim cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine devam mı yoksa demokrasinin kazanacağı bir sistemin uygulanmasının bir göstergesi olacaktır. Biz şuna inanıyoruz; vatandaşımız sağduyuludur. Bu sağduyu içerisinde de en iyi kararı verecektir. Gittiğimiz yerlerde insanların bir arayış içerisinde olduğunu, bugünkü sistem ve hükümetten bıkmış vaziyette olduğunu görüyoruz. İnsanlarımız kendini mutlu edecek lideri, kadroları ve sistemi arıyor. Biz diyoruz ki; birlik, beraberlik içerisinde 84 milyonun kardeş olduğu ve insanlarımızı kutuplaştırmadan dayanışmanın ön plana çıktığı 19 Mayıs ruhunu bugünlerde tekrar ayağa kaldıracak şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bu vesileyle gençlik haftasını da kutluyorum. Gençlerimize umutsuz olmayın, geleceğe umutla bakın diyoruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi