Enerji zamlarına tepki gösteren Sol Parti Zonguldak İl Başkanlığı, Enerjisa Başkent Müşteri Hizmetleri Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı.

Sol Parti Zonguldak İl Yönetim Kurulu üyesi İsmail Yıldız, Enerjisa Başkent Müşteri Hizmetleri Merkezi önünde katılımcılar adına yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Enerji şirketlerinden davacıyız. Bu zamlar geri alınsın, bu zamlarla yaşanmaz diyoruz. Memleket memleket olalı böyle zam, böyle zulüm görmedi. Tekke düştü kel göründü, ampul söndü. Siyasi iktidardan bu halkın bir talebi var o da istifa edip gitmeleridir. Sol Parti uzun zamandır enerji zamlarına karşı sokakta, alanda mücadele ediyor. Çünkü bu zamlarla yaşanmaz, bu zamlar derhal geri alınmalı. Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta, gıdaya gelen zamlar artık bu toplumun üzerine karabasan gibi basmakta. Hergün elektrik zamlarıyla insanlar evlerinde ampulleri, buzdolabını, çamaşır makinesini çalıştıramaz hale geldi. Hayatımızı kararttılar, bu karanlığa teslim olmayacağız. Enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalı. Enerji şirketleri kamulaştığı zaman 100 liralık bir elektrik faturası 25 liraya tekabül edecek. O nedenle enerji şirketlerine haraç ödemek istemiyoruz! Bu zamlarla yaşanmaz. Faturalara yansıyan zamlar derhal iptal edilsin. Zamlar derhal geri çekilmelidir. Yeter artık insanlar geçinemiyor.”

Konuşmanın ardından Enerjisa Başkent Müşteri Hizmetleri Merkezi önüne siyah çelenk bırakan Sol Partililer Vergi Dairesi Başkanlığı karşısında enerji zamlarının geri çekilmesi adına imza kampanyası başlattılar. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi