DEVA Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Umut Metin yayınladığı mesaj ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutladı.
Metin mesajında, “Bugün günlerden 1 Mayıs işçi bayramı, Emek ve Dayanışma günü. Çok zor şartlar altında çalışan işçilerin 19. yüzyıllar da verdikleri mücadelenin, meyvesi olan bir günü kutluyoruz” diyerek şunları söyledi:
“Bugünlerde dünyadaki bütün ülkeler, Covid-19 salgını ile çok kötü günler geçirmektedir. Bu salgın sonucunda, ekonomik kriz ve iş gücü piyasasında ki daralma sebebiyle çalışanlar çok zor durumlara maruz kalmaktadır. İnsan sağlığı konusunda, çalışanların büyük endişeleri bulunmaktadır. Bu süreçte, minnet duyduğumuz Sağlık çalışanlarının Mart 2020 itibariyle izin, istifa gibi hakları uygulanamamaktadır. Eğlence sektörü çalışanları ise bu salgın sürecinde işsiz kalmıştır. Evine ekmek götürmek isteyen vatandaş zorluk çekmektedir. Sosyal devlet anlayışı gütmesi gereken hükümet, yaptığı destekler vatandaşın ihtiyacını giderememiş ve aynı zamanda daha fazla borçlanmasını sağlamıştır. Zonguldak ilimizde en büyük istihdamı sağlayan TTK’da ise geçtiğimiz günlerde işçi sağlığı açısından büyük skandal yaşanmıştır. Testleri yapılan maden işçilerinin sonuçları 4 gün sonra çıkmıştır. Bu süreç de aynı ortamda çalışılmış ve vakaların yüksek sayıda arttığı ortaya çıkmıştır. İşçi sağlığı açısından tedbirin  önemini tekrar kurum yetkililerine hatırlatmak istiyoruz. 
Bir başka TTK’da bulunan sorun ise düşük ücret durumunda bulunan ücret farklılıklarıdır. Yer üstünde çalışan işçilerimizin asgari ücretle çalışan sayısı artmıştır. Ücret düşüklüğü göz önündedir. Hükümetin düşük ücret politikasını tümüyle reddediyoruz. İnsanca yaşananın eşit işe eşit ücretle olacağını tekrar yüksek sözle belirtiyoruz.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm çalışanlarımızın ücret ve sosyal haklarından ve iş güvenliği açısından iyileştirmeler yapılmasını temenni ediyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi