Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan  Yılmaz,yaptığı açıklamada, “Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın, elektrik ucuz verilsin,zamlar  geri  çekilsin” dedi.
Yılmaz,beraberinde partililer  ile birlikte  Madenci  Anıtında yaptığı  açıklamada, “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin ve bütün üreticilerimizin belini bükmüştür. Esnafımız, elektrik kapatarak, çare bulmaya ya da faturalarını camlara asarak çaresizliğini dile getirir duruma gelmiştir. Halkımız elde ettikleri geliri faturalarına yetiremez duruma gelmiştir”  diyerek   şunları söyledi:
“Yükselen elektrik faturaları, Türkiye’nin üretimine darbe vuruyor. Yükselen maliyetler, yer yer kira bedelini aşan elektrik ve doğalgaz faturaları, esnaf, sanayici ve tüccarı çaresiz bırakıyor. Yatırım yapmak, üretime yönelmek, istihdam yaratmak külfete dönüşüyor. 
Bu krizin faturası halkın omuzlarına yüklenemez. Bu krizin iki çözümü vardır.
ENERJİ DAĞITIM  ŞİRKETLERİ KAMULAŞTIRILMALIDIR
Özel şirketler Devletimizden aldığı elektriği %170 karla satmaktadır.Bu uygulamayla halkımız değil özel şirketlerin çıkarları desteklenmektedir. Bölgelerinde tekelleşen 21 özel elektrik dağıtım şirketine müdahale etmeden, enerji fiyatlarına müdahale etmeden, enflasyonla mücadele olanağı da yoktur.
Diğer taraftan şehrimizde son kar yağışlarından sonra, gerekli bakım ve onarımını zamanında yapmayan, kar amacı güttükleri için yeterli personel çalıştırmayan Başkent EDAŞ nedeni ile, Kozluda 6 gün, bazı mahalle ve köylerimizde 9 gün elektrikler kesilmiş, hastası, yaşlısı, çoluk çocuğu ile halkımız esarete mahkum edilmiştir. Devlet eliyle Üretilip, İletilirken, dağıtımının Özel Şirketlere bırakılması kabul edilemez. Enerji dağıtımı da kamu hizmetidir. Enerji, kar amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının dönmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumsal huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir.
Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan yönetimindeki hükümete öneriyoruz; Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidilmeli ve halka ucuz elektrik verilmelidir. Bununla birlikte acil olarak, tarifelerde indirime gidilmelidir, 1 Ocak zamlarının geri alınması acilen yapılmalıdır.  
ENERJİ  KRİZİ  KOMŞULARIMIZLA İŞBİRLİĞİ YAPILARAK AŞILMALIDIR
Rusya, İran, Irak ve Cezayir gibi enerji güvenliğimizi sağladığımız ülkelerle işbirliği yaparak ucuz enerji ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Vatan partisi bu amaçla ilgili devletlerle görüşmektedir. Olumlu sonuçlar almak için şartlar uygundur. Bölge ülkeleriyle sağlıklı ekonomik ilişkiler geliştirilmesi, bölgesel tehditlere karşı birlikte hareket edilmesinden geçmektedir. Hükümet bu konuda cesur adımlar atmalı, ABD tehditlerine karşı Türkiye’nin bölgesel ittifak birikimine dayanmalı ve bölge ülkelerine güven vermelidir.
İşte bu iki konu ülkemizin enerji krizini çözecek temel  konulardır. Buralarda atılacak adımlar halkımızı fatura teröründen kurtaracak, üreticimizi yeniden üretime yönlendirecek, çarşılarımızı refaha kavuşturacaktır.
Bu süreç içerisinde halkımızın, üreticimizin, esnafımızın ucuz elektrik talebiyle yaptığı kitlesel eylemler haklıdır. Ancak bu eylemleri bölücü amaçlarla ve ABD’nin kaos planlarına hizmet için saptırma girişimlerine halkımız fırsat vermeyecektir. Vatan partisi olarak bu eylemlerin başarısı için üzerimize düşen görevlerin bilinciyle hareket edeceğiz”  (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi