Siyaset anlayışlarının kutuplaştırıcı değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil birleştirici, kuvveti değil hakkı üstün tutan, siyasi rantı değil halka hizmeti esas alan bir anlayış olduğunu belirten Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, şunları söyledi:

EKONOMİYE GÜVEN DİP YAPTI

“Ekonomiye güven dip yaptı. O nedenle biz adil devlet, edil paylaşım ve gelir dağılımının sağlanması ile ülkenin kaynaklarının 85 milyon insanımıza adil bir şekilde paylaşılması için vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Eğer vatandaşlarımız bize tekrar Refahyol hükümeti döneminde olduğu gibi güvenip oylarını verir ise biz Saadet Partisi olarak milletin menfaatine olmayan hiçbir iş ve işleve imza atmayacağız. Vatandaşımızın tamamını devletimizin imkanından istifade etmesini sağlayacağız. Şuanda mevcut iktidarın üç milletvekili Zonguldak’ın sorunlarını, problemlerini çözecek ne seviyeye, ne derinliğe, ne de bilgi birikime sahip değil! Aynı durum Zonguldak Belediye Başkanı içinde söz konusudur.

SAADET PARTİSİ OLARAK ZONGULDAK’TA SEÇİMLERE HAZIRIZ

Saadet Partisi Zonguldak il teşkilatı olarak önümüzdeki olağan seçimler için potansiyel milletvekili adayı arkadaşlarımızı ve sahada çalışacak arkadaşlarımızı tespit ediyoruz ve onları genel merkezimize eğitime götürüyoruz. Genel Merkezimizde genel merkezimizin koordinesinde ‘Hatipler’ eğitimi yapıyoruz. Saadet Partisi olarak Zonguldak’ta seçimlere hazırız. Zaten milli görüş teşkilatları her zaman seçimlere hazırdır. Bu minvalde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zonguldak’ta 17 belde belediyesi, 8 ilçe belediyesi var. Bizim Saadet Partisi olarak 2024 mahalli idareler seçimlerinde en az 10 belde belediyesini kazanma hedefimiz var. Milletvekilliği ilk seçiminde de Allah kısmet ederse, milletimizde teveccüh gösterirse Zonguldak’ta milletvekili çıkarma hedefimiz var.

GELECEKTEN ÜMİDİNİ KESMİŞ GENÇLERİMİZ VAR

Zonguldak’ta üniversite mezunu olup iş bulamayan birçok gencimiz var. Türkiye’de yeni bir kavram ortaya çıktı o da ‘Ev Genci’. Nedir ev genci; Üniversite eğitimini tamamlamış, erkekse askere gitmiş gelmiş ama iş bulamamış gençlerimiz var. Bu gençlerimiz artık anne-babalarından harçlık istemekten utanıyorlar ve evlerinden dışarıya çıkmıyorlar. Yüzde 27’lik bir gencimiz Türkiye’de ‘Ev Genci’ kavramı oluşturdu. Sürekli evde oturan, toplumdan kopuk ve psikolojisi bozuk şekilde gelecekten ümidini kesmiş gençlerimiz var.

İKTİDAR PARTİSİNİN 3 VEKİLİDE KENT İÇİN YETERSİZ!

Zonguldak’ın en önemli sorunlarından bir tanesi de ehliyet ve liyakat sorunudur. Gerçekten kendi konusuna hakim, bu kentin sorunlarını çözebilecek donanıma sahip insanların belediye başkanı adayı, milletvekili adayı yapılmaması süreci var. Yani adam liyakat sahibi değil ama partisi tarafından belediye başkanı veya milletvekili adayı gösteriliyor ve seçiliyor! Sonrasında kentin derinleşmiş ve kronik hale gelmiş sorunlarını çözme noktasında maalesef yetersiz kalıyorlar. Şuanda mevcut iktidarın üç milletvekili Zonguldak’ın sorunlarını, problemlerini çözecek ne seviyeye, ne derinliğe, ne de bilgi birikime sahip değil! Aynı durum Zonguldak Belediye Başkanı içinde söz konusudur. Milletvekillerimizin zaten daha önce ne iş yaptıkları, hangi konularda uzman hangi konularda değildir belli. İktidar partisinin 3 Zonguldak milletvekili de kent için maalesef yetersizdir.

SAADET PARTİSİ BU ÜLKENİN VİCDANINI TEMSİL EDER

Biz iktidar partisi yetkililerinin söylemlerine cevap vermeye bile tenezzüh etmiyoruz. Neymiş; Saadet Partisi teröristlerle berabermiş, millet ittifakı etrafında terörist bir yapılanma varmış. Sen önce kendine bakacaksın. Sen daha önce teröristlerle ülkeyi yüz miyarlarca dolar zarara sokan, 15 Temmuz kalkışmasını yapan, ülkenin her tarafına yerleşen teröristlerin sohbetlerine kol kola gideceksin, onlarla ticaret yapacaksın ondan sonra geleceksin Saadet Partisi için teröristlerle beraber ifadesini kullanacaksın. Böyle bir şey kabul edilebilir bir durum değil. Saadet Partisi bu ülkenin vicdanını temsil eder. Zonguldak’ta ehliyetli, liyakatli, işini bilen, tecrübeli, Zonguldak’ın sorunlarının çözümünü bilen ve bürokratlarıyla beraber düzgün bir şekilde çalışabilecek, kendi önüne gelen raporları, bilgileri değerlendire bilecek seviyede insanlarla beraber çalışılması lazım.

İKTİDAR PARTİSİNİN ZONGULDAK MİLLETVEKİLLERİ ŞEHRİN SORUNLARINA HAKİM DEĞİL

Türkiye’de siyasetin okulu Milli Görüştür. Milli Görüşün teşkilatlarıdır. Milli Görüşün içerisinde yetişmek bir okul mesafesindedir. Siyaset Bilimini bitirme anlamındadır. Zonguldak’ta yerli üretimi teşvikle ilgili problem var. Bu problemlerle ilgili şehrin iktidar partisinden 3 milletvekilinden ne doğru düzgün bir cevap, ne doğru düzgün bir açıklama ne de doğru düzgün bir girişim var. Zonguldak’ta kömür var ve bizim bu kömürü çıkartmamız lazım. Bu üç milletvekili neden şehir ve ülkemiz için önemli olan sorunu çözmüyorsun? Neden adam akıllı bir yaklaşım sergilemiyorsun? Çünkü bunların işi kusura bakmasınlar ama laf ebeliği. İktidar partisinin üç milletvekili de kentin sorunlarına hakim değiller. Kentin sorunlarını çözebilecek ne iradeye, ne tecrübeye ne de bilgi birikim ve donanıma sahip değiller. Bu partinin belediye başkanları da kendi bulundukları belediyelerin sorunlarını çözme noktasında araştırma, geliştirme ve ciddi bir çalışma içerisinde değiller. Adam yönetmiş olduğu belediyeyi yüz milyonlarca liralık zarara sokmuş oradan ahkam kesiyor.

AK PARTİ ÖNCE KENDİNİ SORGULAYACAK

Ben bu kentin bir evladı olarak seslenmek istiyorum; Herkes kantara çıksın kilosunu bilsin. Herkes kendini bilsin. Kendini bilen Rabbini bilir. Kendine baksın ona göre konuşsun. Bu kentin lobisi yok. Bu kentte farklı görüşte insanların bir araya gelme alışkanlığı yok. Biz 6 parti bir araya gelmişiz ‘Altı benzemez’ diyorlar ama zaten 6’sı da farklı parti. Bu altı partinin bir araya gelip konuşması çok değerli. Ak Partili mensuplar bize diyor ki ‘Saadet Partisi niye CHP ile beraber’ biz de diyoruz ki niye CHP ile beraber sorusundan önce Ak Partililer bu 5 tane sağ parti niye CHP ile beraber diye önce kendini sorgulaması lazım. Kendini sorgulayacak ve ‘Biz ne hata yaptık ki, biz ne günah işledik ki bu 5 tane sağ parti bizle beraber değil de karşı tarafla beraber’ diyecek.

ZONGULDAK’IN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Zonguldak’ın tamamında yaklaşık 460 bin seçmen var. Nüfusumuz 600 bin civarında. Biz Zonguldak’ta doğmuş, büyümüş, cenazeleri burada olan insanlarız. Zonguldak’ın sorunlarını derinlemesine biliyoruz. Vatandaşlarımız önümüzdeki seçimlerde eğer ki Saadet Partisine destek verirse Saadet Partisi bu kentin tıkanmış, kronik hale gelmiş sorunlarını hızlı bir şekilde çözecektir. Türkiye Taşkömürü Kurumunun sorunları halen askıda ve ne olacağı belli değil bir belirsizlik var. Özel Sektör Madenciliğinin sorunları halen devam ediyor” dedi. Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi