İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak ve Türkiye’nin hemen hemen her noktasında ekonomik hayatın getirdiği sıkıntıların yaşandığını ve ekonomi açısından dayanılmaz bir tablo ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Türkiye genelinde suni gündemler yaratıldığına dikkat çeken Erkmen, “Anlatılacak çok şeyin olduğu böyle bir ortamda gündemi değiştirebilmek için, ekonomik konulardan insanı uzaklaştırmak için Türkiye’de birtakım suni gündemler yaratıp insanların oraya bakması arzu ediliyor. Ama bunların hiçbiri artık tutmuyor. Çünkü insanların tek derdi var o da geçinmek” dedi.

2020 yılı hepimiz için maalesef üzücü olaylarla geçen bir yıl oldu diyen İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, açıklamasına şöyle devam etti:

2020 ÜZÜCÜ OLAYLARLA GEÇEN BİR YIL OLDU

“İnşallah 2021 daha sağlıklı, daha huzurlu, herkesin gönlünde olan isteklerinin gerçekleştiği bir yıl olarak tarihe geçer. 2020 yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi maalesef Zonguldak’ta da iyi geçmedi. Bunların en başında pandemi nedeniyle kaybettiğimiz arkadaşlarımız, dostlarımız, vatandaşlarımız geliyor. Kaybettiklerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Şuanda hastanelerde tedavi gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum. Bu süreç içerisinde canla başla fedakarca çalışan tüm sağlık ekiplerine de Zonguldak halkı adına teşekkür ediyoruz.

ESNAF MALİ ANLAMDA KÖTÜ DURUMDA

Zonguldak ve Türkiye’nin hemen hemen her noktasında görüldüğü üzere ekonomik hayatın getirdiği sıkıntıları yaşamaktadır. Şuanda dayanılmaz bir tablo ile karşı karşıyayız. Günden güne işten çıkarmaların veya şuanda işten çıkartma olmadığı için iş akdi askıya alınanların, bir taraftan geçinemeyen insanlara ‘kuru ekmekle geçinin’ dendiği bir ortamı yaşamaktayız. İnsanlar bırakın ayın sonunu nasıl getireceğini bu günü nasıl getiririm, bu günün sonunda ne yaparım, yarın ne olacağım kaygısını taşımaktadır. Gençlerimiz işsiz ve pek çok kişi Zonguldak’tan umudu kesiyor başka illere göç etmeyi düşünüyor. Bunlar hep yaşadığımız sıkıntılar. Pandemi süreci üstüne gelince bu ağırlık insanların üzerine çökmeye başladı. Üniversitenin varlığı burada hizmet sektörü anlamında insanlara birazda olsa nefes aldırıyordu. Ama şimdi onlarda olmayınca bu sefer insanlarımız, esnafımız mali anlamda da kötü duruma düştü. 

GÜNLÜK HAYATI GEÇİNDİRMEK İÇİN ELİNE PARA GEÇMEYEN KİŞİ KREDİ BORCUNU NASIL ÖDESİN!

Bu kadar kötü bir ekonomik ortam içerisinde hükümetimizin nakdi destek olarak insanımıza destek olması gerekirken insanları bankalara kredi kullanma yoluyla teşvik etmeleri, o yolla ayakta durmalarını söylemeleri işin eksiklik ve yanlış yönünü bizlere göstermektedir. Çünkü insanlar Mart-Nisan aylarında pandemi nedeniyle bankalardan kredi çekti, borç para aldı ve bunların ödeme zamanları geldi. Bir taraftan günlük hayatı geçindirmek için eline para geçmemiş olan kişiler almış olduğu bu borçları, kredileri nasıl ödesin. Kredinin alınmasının yanında şuanda destek diye 2-3 aylık bir takım uygulamalara gidildi. Bundan da bir takım vatandaşlar faydalanabilecek bir kısmı faydalanamayacak. Basit usulde dediğimiz esnaf arkadaşımız 3 aylıkta olsa biraz yararlanacak ama deftere tabi olanlar yararlanamıyor. Yani esnafın arasında da bir ayrım yapılmış durumda.

İNSANLARIN TEK DERDİ GEÇİNEBİLMEK

Anlatılacak çok şeyin olduğu böyle bir ortamda gündemi değiştirebilmek için, ekonomik konulardan insanı uzaklaştırmak için Türkiye’de birtakım suni gündemler yaratıp insanların oraya bakması arzu ediliyor. Ama bunların hiçbiri artık tutmuyor. Çünkü insanların tek derdi var o da geçinmek. Ayakta kalmakta bu ortamda gerçekten zor! Biz İyi Parti olarak esnafımızın yanında olduğumuzu, her zaman onların sorunlarını gündeme getirmek ve akabinde çözüm yolarını da ortaya koymak suretiyle çözümlerimizi sunuyoruz. Hükümete önerilerimizi yapıyoruz. Bunların gerçekleşmesi halinde insanımızın daha rahat nefes alabileceğini savunuyoruz ama maalesef mümkün olmuyor.

GENÇLER İŞSİZ!

Gençlerimiz haciz kağıtlarını gösteriyorlar. Bankalardan gelen blokelerini gösteriyorlar. Kredi Yurtlar Kurumundan kredi kullanan gençlere ‘bunları ödeyin ödemezseniz haciz ve blokeyle karşılaşırsınız’ derken bunların şimdi gerçeğe dönüştüğünü, hesaplarına haciz konduğunu görüyoruz. Zaten bu gençler işsiz. Bir taraftan günlük geçinmek ve karnını doyurmak için anne-babasından harçlık alan bu gençler bu paraları nerden bulup ta ödeyecekler. Tabi bunu düşünen yok! İşin garip ve komedi tarafı; Bu gençlerin kredi borçlarının yapılandırılması için 31 Ocak 2021 tarihine kadar vakit olduğu halde bakıyorsunuz kendilerine bu tip işlemler yapılıyor. Bir taraftan çocuğa 31 Ocak’a kadar borcunu yapılandırabilirsin diyorlar diğer taraftan bu süreyi beklemeden hemen müeyyideni yapıyorsun. Bunlar çok çelişkili olan konular ve vatandaşı düşünmeden yapılan uygulamalar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi