Uzun konu ile ilgili açıklamasında, “İlimiz sınırları içerisinde balıkçılık faaliyetinde bulunan profesyonel ve amatör tekne sahibi balıkçılarımızın, Zonguldak Limanının T.T.K ‘ya ait olmasından dolayı son yıllarda Valiliğimizin ve Belediye Başkanlığının uygulamalarından kaynaklı ciddi bir barınma sorunu ortaya çıkmıştır” diyerek şunları söyledi:

“Zonguldak Limanının yapılışından itibaren balıkçılık ve barınma faaliyetlerini Liman içerisinde sürdüren , amatör ve profesyonel Karaelmas Su Ürünleri Kooperatifi üyesi dahil 150 civarında balıkçımız limandan çıkartılarak maddi ve manevi olarak mağdur edilmiştir. Kendilerine Kilimli ve Kozlu barınaklarında yer gösterilmiş ancak ,Kilimli balıkçı barınağının kapasitesi 75 kayık olup şu an 120 -130 arası kayık bulunmakta. Kozlu balıkçı barınağının kapasitesi 275 kayık olup ,şu an 450’nin üstünde kayık bulunmakta .Kapasitenin üstündeki bu doluluk yüzünden en ufak bir dalgada birçok kayık hasar görmektedir.

Balıkçı arkadaşlarımız kendilerine seçimlerden önce verilen sözlerin tutulmadığını, kendilerine yapılacak yeni düzenlemelerde ,yer verileceğinin vaat edildiğini ancak seçimden sonra sahil liman projesi hayata geçtiğinde kendilerinin yok sayıldığını ,Zonguldak Belediyesine bugüne kadar 6 adet plan proje sunduklarını ama hiçbirinin kabul görmediğini ,istediklerinin sadece Merkez İlçe içerisinde kıyıda kalan uygun bir alanda barınak yönetmeliğine uygun bir balıkçı barınağı yapılması olduğunu dile getirdiler .

Ayrıca Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 3 metreden 6 metreye kadar olan kayıklardan 1100 TL kayık bağlama parası talep ettiğini , Kilimli barınağında bu meblağın 700TL olduğunu diğer barınaklarda da farklı olduğunu bunun neye göre belirlendiğini bilmek istediklerini belirttiler .

Mazot fiyatlarının fahiş artışı ve Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlemeleri karşısında sahil güvenliğin kendilerine uyguladığı bir çok keyfi cezanın bulunduğunu ,bazı balıkçı arkadaşlarımızın 3.000 TL ile 20.000 TL arasında değişen cezalar yediğini ve yaşadıkları diğer sorunları rapor haline getirdik.Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na sunmak üzere hazırladık .

Karadeniz’in en lezzetli balığının bölgemizde avlanan balıklar olduğunun gözetilerek ,balıkçılarımızın desteklenmesi ve sorunlarının çözülmesi için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi