Karadeniz Ekonomik İş birliği Parlamenter Asamblesinin (KEİPA) Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta düzenlenen Genel Kurulunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a önemli bir görev daha verildi.

Karadeniz havzasındaki ülkelerin ekonomik iş birliğini amaçlayan uluslararası örgütün bugün gerçekleşen Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda, KEİPA’nın Teknoloji ve Çevre İşleri Komisyonu Üyeliğine CHP’li Yavuzyılmaz seçilirken,12 üye devletini temsilen 77 milletvekilinden oluşan uluslararası örgütün dönem başkanlığının da 2023 yılı itibariyle Türkiye’ye geçeceği öğrenildi.

KEİPA NEDİR?

Karadeniz havzasındaki ülkelerin iş birliğini amaçlayan uluslararası kuruluşun faaliyetleri, bölge ekonomisinin kalkındırılması başta olmak üzere; bölgedeki terörizm ve organize suçla mücadele, Karadeniz’in çevresel korunması, üye ülkeler arasında kültür ve eğitim alanında iş birliği, sosyal güvenlik, sivil toplum seviyesindeki iş birliğinin güçlendirilmesi gibi önemli amaçları kapsıyor.

1992 tarihinde, öncülüğünü Türkiye'nin yaptığı bölgesel iş birliği girişiminde Yunanistan, Rusya, Romanya, Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna üye ülke olarak yer alıyor. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi