CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İlçe Yöneticisi Faik Marangoz ve İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Aksoy ile Kdz. Ereğli’deki Subaşı hayvan pazarında, besicilerin ve süt üreticilerinin sorunlarını dinledi. Besiciler artan yem fiyatlarından, yükselen girdi maliyetlerinden, kendilerine verilen desteklerin yetersizliğinden şikayet etti.

BESİ HAYVANLARINI ANCAK BELGESELLERDE GÖRÜRÜZ

Besiciler ve süt üreticileri Ünal Demirtaş ve beraberindekilere şunları anlattı;

Geçmişte hayvancılıkla iki çocuğunu evlendirdiğini söyleyen bir besici; “3-4 sene önce 20’nin üzerinde ineğim vardı. Şimdi kendi ihtiyacımız için sadece 1 tane kaldı. 4 sene önce makinaya taktın mı 40 litre süt aldığım ineğim vardı. Artık belgesellerde biz görürüz hayvanları, şurada son 6 aydır bizim köy aşağı yukarı 200 haneye yakın, 2 tane olan hayvanını bire düşürdü. 2 gün önce 280 liraya proteini olmayan kepeği deftere yazdırarak aldım. 20 proteinli yem 350 lira olmuş, nasıl alıp hayvana vereceksin? Ben hayvancılıkla, bir senenin içinde iki tane çocuk evlendirdim, hayvancılıkla yaptım. Şimdi şu anda 7 hayvanla bir düğün yapamazsın. 4 dönüm de fındığım var. Mazot parası dahil artık elime geçen para 790 lira. 790 liraya 2 ton bulgur alınmıyor şu anda. Yem fiyatları yüzde 200 arttı. Hükümet halktan kopmuş”

SANAYİ SİTESİ ESNAFI MALİYET ARTIŞLARI NEDENDİYLE SIKINTI YAŞIYOR

Kdz Ereğli İlçe Örgütü, Belediye Meclis ve İl Genel meclisi üyeleri ile birlikte Kdz. Ereğli Belen Sanayi Sitesini de ziyaret eden Ünal Demirtaş; “Sanayi Sitesi esnafı sektörüne ve malzemesine göre özellikle %70’den %500’e varan maliyet artışlarından ve adet bazında satışlarında ki %50-60’lara varan düşüşlerden, elektrik, akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki artışlardan şikayetçi. Öte yandan bu maliyet artışlarının tamamını müşteriye yansıtmadıklarını ve hatta müşteriye mahçup olup, utandıklarını ifade ettiler. Bazı sektörlerde durum oldukça kötü. Önümüzde ki 1 yılda da hiç kimse işlerin düzeleceğine inanmıyor” dedi.

EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR

Hem Subaşı hayvan pazarında hem de Belen Sanayi Sitesi’nde yaptığı ziyaretlerle ilgili olarak Ünal Demirtaş; “ Ekonomik kriz derinleşerek devam ediyor ve kriz tüm vatandaşlarımızı derinden sarsıyor. Ancak hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Türkiye yeniden üretecek, çiftçimizin, besicimizin ve sanayi esnafımızın yüzü Millet İttifakının iktidarında yeniden gülecek” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi