Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Cumhuriyetle var olan Zonguldak’ın Ak Parti iktidarından sonra kan kaybetmeye başladığını söyledi.

Zonguldak Büyük Atatürk ve Cumhuriyetle var olmuş bir kenttir diyen CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

“Zonguldak Cumhuriyet ilan edildikten sonra ilk il ilan edilen vilayettir. Cumhuriyetle var olmuş bir vilayettir. Cumhuriyetin sanayisinin lokomotifi olmuş bir vilayettir. Atatürk ve cumhuriyetin kurucu kadrolarının Zonguldak’a vermiş olduğu değerle Zonguldak var olmuştur, gelişmiştir, büyümüştür. 1990’lı yıllara kadar bu şekilde devam etmiştir ama daha sonra gelen iktidarlar ve özellikle Ak Parti iktidarından sonra Zonguldak kan kaybetmeye başlamıştır. Zonguldak’ın tekrar Büyük Atatürk’ün Zonguldak’a geldiği günlerdeki ihtişamına, ekonomik gücüne, sosyal hayatındaki o moderniteye tekrar kavuşması için CHP olarak söz veriyoruz biz bunu tekrar yapacağız. Zonguldak’ın daha ileriye gitmesi için gerekli tüm adımları atacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi