Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ak Parti iktidarının milli bayramlara alerjisi olduğunu söyledi.

Yapılan kutlamalar Kovid 19 nedeniyle de olmuş olsa sönük sönük geçiyor diyen Demirtaş, “İstemiyorlar, sevmiyorlar. Cumhuriyetin kurucu kadrolarını sevmiyorlar, kurtuluş mücadelesinde yapılan kahramanlıkları unutturmaya çalışıyorlar” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

CUMHURİYETİN KURUCU KADROLARINI SEVMİYORLAR

“Bugün çok özel bir gün 19 Mayıs 1919’da bundan 102 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurtuluş mücadelesinin Samsunda kıvılcımını yaktılar. Emperyalizm ve esarete karşı Türk ulusunu harekete geçirdiler. Sadece Türk ulusuna örnek olmadılar emperyalistlere karşı ezilen bütün halklara lider oldu Mustafa Kemal Atatürk. Ancak maalesef yapılan kutlamalar Kovid 19 nedeniyle de olmuş olsa sönük geçiyor. Zaten biliyorsunuz Ak Parti iktidarının milli bayramlara karşı bir alerjisi var. İstemiyorlar, sevmiyorlar. Cumhuriyetin kurucu kadrolarını sevmiyorlar, kurtuluş mücadelesinde yapılan kahramanlıkları unutturmaya çalışıyorlar. O anlamda sadece Zonguldak’ta değil tüm Türkiye’de kutlamalar sönük geçiyor. Ama bu devir değişecek sandıkta bu iktidarı vatandaş sandığa gömecek. Demokrasiyle değişecek ve değiştikten sonra milli bayramları eski coşkusuyla kutlanmaya devam edecek. Bu anlamda buruk bir bayram geçiriyoruz.”

AK PARTİ DÖNEMİNDE ZONGULDAK SÜREKLİ KAN KAYBETMİŞTİR

Zonguldak Kent Merkezinde yapılan çalışmalara da değinen Demirtaş, “Biz Zonguldak’ta doğru ve iyi yapılan her yatırıma destek veririz. Çünkü Zonguldak herşeyi hak ediyor. Zonguldak cumhuriyetin ilk kentidir ve cumhuriyetin kurucu kadroları Zonguldak’a çok büyük önem atfetmişlerdir. Ama maalesef Ak Parti döneminde Zonguldak sürekli kan kaybetmiştir. Şehircilik anlamında da partinin engelleme nedenleriyle çok şey kaybetmiştir. Çevre ve sahil düzenlemesi Zonguldak’ın tarihi dokusuna zarar vermeden yapılmalı. Tarihi dokuya zarar vererek yapılan her işinde karşında oluruz” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi