Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Kentsel Dönüşüm ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Ereğli il olsun” açıklaması hakkında basın açıklaması yaptı.

Türkiye Taşkömürü Kurumunun, Milliyetçi Hareket Partisinin güvencesi altında olduğunu belirten Demirköse, kurumun korunacağını ve işçi açığının giderileceğini belirtti. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın “Ereğli il olsun” açıklaması içinse; “Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ereğli için verdiği mücadele doğrudur ama CHP’li oldukları için devletten hizmet alamadıklarını söyleyip Ereğli’nin il olmasını istemesi hem doğru değil hem de çözüm değildir. Ereğli’nin il olması veya başka ile bağlanması düşüncesi tartışmaya açılmamalı telaffuz bile edilmemelidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

TTK’DA İŞÇİ AÇIĞI GİDERİLECEKTİR!

“Geçtiğimiz günlerde esnek çalışma ve kıdem tazminatları ile ilgili konu tekrar gündeme gelmiş ancak biz yine Türkiye Taşkömürü Kurumunun ve maden ocaklarının Milliyetçi Hareket Partisinin güvencesinde olduğunu, genel başkanımızın Türkiye Taşkömürü Kurumuna ve maden ocaklarına özel ilgi ve destek verdiğini söylemiştik. Türkiye Taşkömürü Kurumu, Milliyetçi Hareket Partisinin güvencesi altındadır. Korunacaktır, işçi açığı da giderilecektir. En son torba yasa da 25 yaş altı 50 yaş üstü çalışanların belirli süreli iş sözleşmesiyle çalıştırılmasının önünü açarak kıdem, ihbar tazminatları ile ilgili maddeler AKP ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından geri çekilmiştir. TTK’nın işçi açığı konusu hakkında ihtiyacı da zaten genel başkanımız tarafından bilinmektedir ve gereği de yapılacaktır.

EREĞLİ’NİN İL OLMASI TELAFFUZ BİLE EDİLMEMELİ

Zonguldak bütündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Zonguldak’ın derin toprakları altındaki derin serveti madeniyle ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda da Zonguldak o kadar kıymetli bir vilayetimizdir” diyerek Zonguldak’ın önemini belirtmiştir. Biz Zonguldak’a bütün olarak bakıyoruz ve öyle de bakılmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü dikkatli anlaşılmalıdır. Zonguldak 8 ilçe 17 belde 380 köy olarak bir bütündür. Zonguldak’ta her evde bir madenci hatırası veya maden şehidi acısı vardır. Zonguldak bir avuç kömür için ömür verenlerin memleketidir. Bu şehre de hak ettiği değer mutlaka verilmelidir. Bu değer, bu şehri parçalayıp küçültme ile olmaz, bir bütün olarak görüp her yerine hak ettiği hizmeti ve değeri verme ile olur. Geçmişte Karabük ve Bartın ayrılmış, Zonguldak kaybetmiştir. Amaç ilçeleri ayırmak ve kurtarmak değil amaç ilçelerle birlikte Zonguldak’ı bir bütün olarak kurtarmaktır. İktidar ve muhalefet bir olmalıdır. Tartışmalara, polemiklere girecek ve oyalanacak zamanımızda yoktur. Siyasilerimiz oraya gereken önemi ve desteği vermeli, Ereğli’nin eksiklikleri mutlaka giderilmelidir. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın Ereğli için verdiği mücadele doğrudur ama CHP’li oldukları için devletten hizmet alamadıklarını söyleyip Ereğli’nin il olmasını istemesi hem doğru değil hem de çözüm değildir. Ereğli’nin il olması veya başka ile bağlanması düşüncesi tartışmaya açılmamalı telaffuz bile edilmemelidir.

ZONGULDAK’TA KENSEL DÖNÜŞÜM GERÇEK MANADA UYGULANMALI!

İzmir’de yaşanan deprem afeti bizleri derinden sarsmıştır. Düzce depreminin de yıldönümündeyiz. Deprem doğal afet olup tedbir almak bizim görevimizdir. Doğal afet yaşamadan tedbir alınmalı Kentsel Dönüşüm gerçek manasında uygulanmalı, şehrimizde çok katlı binaların yapımına izin verilmemelidir. Zonguldak maden kenti olup deprem için de 2. derecede risk altındadır. Zonguldak’ta Kentsel Dönüşüm ne yazık ki 3-5 katlı binaların yıkılıp 10-20 katlı binaların yapılması olarak uygulanmaktadır. Bunun neticesinde yerleşim alanları çok katlı binalarla dolmuş insanlarımız binaların gölgesinde kalmıştır. Zonguldak’ta çok katlı binalar risktir ve şimdiden tedbir alınmalıdır. Zonguldak’ta Kentsel Dönüşüm gerçek manasında uygulanmalıdır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi