Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse’den öneli uyarı, “Filyos Vadisinde ekmeği Zonguldak insanının yiyebilmesi için kalifiye eleman yetiştirilmesi hususunda biran önce çalışma başlatılması lazım.”

Filyos Projesinin yüzde 99’unu tamamlandığını belirten Demirköse, ilk etapta orada 12 bin ila 30 bin civarında istihdam yapılacağını belirterek, “Zonguldak’ta her evde bir madenci anısı, madenci şehidi hatırası varken Filyos Vadisinde o ekmeği yemek onlarında hakkıdır. Acil olarak Zonguldak Valiliğimizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Ticaret ve Sanayi Odamızın, yetkili kurumların, mesleki eğitim kurumlarının özellikle kalifiye eleman yetiştirilmesi hususunda çalışma başlatması lazım” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, konuşmasına şöyle devam etti:

BAKANIMIZLA PARTİMİZDE İSTİŞARELER YAPTIK

“Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri, Ak Parti İl Başkanı ve Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a partimizi ziyaret edip onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum. Partimizde güzel istişareler yaptık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.

EREĞLİ BÖLGEMİZDE ASKERİ GEMİ YAPIMINA BAŞLANMALI

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kurulu olan Tersaneler Bölgesiyle ilgili daha önce bir açıklama yapmıştık. Zonguldak Tersanelerinde 300 metreye kadar askeri gemi üretilebilmesi için girişimler vardı. Bu girişimler için ilk etapta ihtiyaç olan güvenlik izinleri alınmıştır, üretim izinleri halen daha beklenmektedir. Yetkililerden, devletimizden bu iznin verilmesini ve savunma sanayimizin her zamankinden daha çok güçlü olması gerektiği bir dönemde Ereğli Bölgemizde askeri gemi yapımına başlanmasını talep ediyoruz.

KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRMELİYİZ

Sayın Milli Eğitim Bakanımıza arz ettiğimiz bir konu var. Bilindiği gibi Filyos Projesinin yüzde 99’unu tamamlanmış durumda. İlk etapta orada 12 bin ila 30 bin civarında istihdam yapılacak. Fakat bununla alakalı Zonguldak’ta meslek eğitim kurumlarının, çıraklık eğitim okullarının, üniversite eğitim fakültelerinin ciddi anlamda kalifiye eleman çalıştırılması için bir girişim yapması gerekmektedir. Çünkü Zonguldak’ta her evde bir madenci anısı, madenci şehidi hatırası varken Filyos Vadisinde o ekmeği yemek onlarında hakkıdır. Acil olarak Zonguldak Valiliğimizin, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Ticaret ve Sanayi Odamızın, yetkili kurumların, mesleki eğitim kurumlarının özellikle kalifiye eleman yetiştirilmesi hususunda çalışma başlatması lazım. Çünkü insanlarımız göç ediyor bu göçün durdurulması için bu bir ihtiyaçtır. Yetkilileri buradan uyarıyoruz ve bilgi veriyoruz. Bu konuda gereken çalışmayı bizde yapacağız.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi