CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Mesajında bayramların dayanışma ve birlik duygularının yoğunlaştığı günler olduğuna vurgu yapan CHP’li Demirtaş, “Ülke olarak bayramlarda gösterdiğimiz birlik, beraberlik ve dayanışmayı kalıcı hale getirebilirsek, ülkemizin içinde bulunduğu sorunları aşmak için önemli bir adım atmış oluruz” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:

“Bayramların özünde dayanışma ve birlik ruhu vardır. Bayramlar barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu özel günlerdir. Böyle günlerde gösterilen güzel ve örnek davranışlar her türlü sorunun çözümü için önemlidir. Ortak değerler etrafında birleştiğimiz bayramlar, ülkemizin geleceği ve sorunların çözümü için ayrıştıran değil birleştiren, kutuplaştıran değil ortak noktada buluşturan bir anlayışın hayata geçirilmesi için bir fırsattır.”

“SALGIN SÜRECİ, EKONOMİK KRİZ VE FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR İÇİMİZİ BURKTU”

Ancak bu bayramı Covid 19 salgınının ve giderek büyüyen ekonomik krizin gölgesinde geçireceğiz. Şiddet sonucu can veren kadınlar, geçim sıkıntısı yaşayan binlerce esnaf, işsiz kalan milyonlarca genç, Filistin’de yaşamını yitiren çocuklar ve kutsal mekanlara yönelik saldırılar bu bayramı buruk geçirmemize neden olacak. Bayramda bir kez daha iktidar, pandemi sürecinin başından bu yana toplumun hiçbir kesimine gereken desteği vermediğini hatırlayacağız. Esnafın bayram öncesi tam kapanma kararı ile kaderine terk edildiğini, evde kalma çağrısı yapan iktidarın evlerde tenceresini kaynatamayan asgari ücretlinin çığlığına kulak tıkadığını, kimileri 5 maaş alırken emeklilere 100 liralık zammın layık görüldüğünü anımsayacağız. Unutulmamalıdır ki, toplumun her kesimin problemlerini çözmek, adaleti tesis etmek, eşitliği sağlamak siyasetçilerin asli görevidir.

Bu duygularla, tüm halkımıza sağlık, huzur ve mutlulukla dolu bir Ramazan Bayramı diliyorum. Dünyada barışın hakim olduğu, Türkiye’de de herkesin yüzünün güldüğü, her şeyin çok güzel olacağı bir bayram diliyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi