Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Zonguldak’ta yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu beraberinde partisinin Teşkilat Başkanı Selim Temurci, Yerel Yönetimler Başkanı Doğan Demir, Parti İçi Eğitim Başkanı Mehmet Ali Pulcu, Teşkilat Başkan Yardımcıları Fevzi Donat, Ferhat Esenler, İl Başkanı Mustafa Kutayer ve parti teşkilatlarıyla birlikte Dedeman Otelde Zonguldak’ta görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Ülkenin büyük bir karamsarlık içinde olduğunu belirten Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

ÜLKE TEK BİR KİŞİNİN AKLINA TESLİM EDİLMİŞ DURUMDA

“Özetle gördüğüm tablo şu maalesef son dönemde özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten sonra ama biraz önceye giderseniz başbakanlıktan benim ayrılmam sonrasında yaşananlara baktığımızda ülke tek bir kişinin aklına teslim edilmiş durumda. Ve etrafındaki bakanlar, kurumlar hepsi içleri boşaltıldı bakanlar, devlet yetkilileri işlevsizleştirildi. Ve Türkiye büyük bir ekonomik, politik krizin içinde. Maalesef bunu söylerken bir muhalefet lideri olarak sadece şikayet etmek için söylemiyorum, tespit için söylüyorum. Halkını düşünen gelişmiş ülkeler, bizim ölçeğimizde gelişmekte olan ülkelerin hepsi esnafını destekleyecek doğrudan hibe yardımı yaparken bu iktidar esnafın belini bükecek krediler verdiler ve bugün faizle geldiğimiz noktada krediler aldı başını gitti.

ZONGULDAK EMEKÇİ ŞEHRİDİR

Zonguldak bir emekçi şehri ve işçilerle konuştuğumda feryat ettiler. Zonguldak’ın emekçi şehrinden emekli şehrine doğru gittiğini gözlemledim. Özelde Zonguldak genelde Batı Karadeniz Türkiye’nin kalkınmasından belki de en az pay alan bölgelerimizden birisi. Aslında potansiyeli itibariyle son derece geniş potansiyele sahip bir bölge ne ararsanız var. Ulaşım imkanları olarak İstanbul, Ankara arasındaki ana arterin kuzeyinde denize en yakın bölge burası. Buna rağmen Zonguldak’ta dahi insanlar geçinememe derdinlerse bunun sebebi bu yörenin insanları değildir.

ÜLKE BÜYÜK BİR KARAMSARLIK İÇİNDE!

Ülke büyük bir karamsarlık içinde. Bu problemler şunu açık ifade edeyim uluslararası bir kriz olduğu için yaşanıyor değil. İktidar sahipleri Türkiye’ye karşı bir oyun oynandığını iddia ediyorlar. Tamam, Türkiye’ye her zaman oyun oynamıştır o zaman buradan bütün ülkenin yönetimini iki yıl yönetmiş bir başbakan olarak kendilerine şunu soruyorum. Kim Türkiye’ye karşı bir oyun oynuyorsa MASAK, BDDK, SPK elinizde, ekonomik istihbarat birimleri elinizde, ilan edin şu ülke şu oda bize karşı oyun oynadı krize sebebiyet verdi biz de şunu misillemeyi yaptık yapıyoruz deyin. Kendi yanlışlıklarını, kendi yolsuzluklarını örtebilmek için en vahimi NAS gibi milletimizin önem verdiği dini değerlerine atıf yapmaları son derece yanlıştır. Hem dini değerlerimizi yıpratan istismar hem de gerçeklikten uzak bir ifade biçimidir. Türk lirasını koruduk diyorlar. Nasıl korumuşlar? Milli paramız şuandan itibaren dolara endekslidir ve doların değerine endekslidir. Milli paranın değeri yok. Dolarla birlikte inip çıkacak bir paradan bahsediyoruz. Türk Lirası hiçbir zaman böyle bir zevil duruma düşürülmedi. Türkiye bugün zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu bir cenderenin içine sokulmuşsa bunun sorumlusu Sayın Erdoğan ve etrafındaki cühela tayfasıdır.”

MEMLEKET MESELESİ SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA KİMSEYİ DIŞLAMAYIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak kabul ederse cumhurbaşkanlığına aday olurum şeklindeki açıklamasıyla ilgili soruya Davutoğlu; “Herkesin her genel başkanın cumhurbaşkanı aday olma hakkı vardır. O Cumhuriyet Halk Partisi içinde karar verilebilecek bir husus. Eğer ittifak karar verecekse ittifak içinde şuanda biz millet ittifakının bir parçası değiliz tabi. Bütün partilerle yakın temas içindeyiz, herkesle görüşüyoruz. Memleket meselesi söz konusu olduğunda kimseyi dışlamayız. Ama bu bizim gündemimizde olan bir konu değil.

ESKİDEN HALKA HESAP VERECEĞİNİ DÜŞÜNEN BİR ZİHNİYET VARDI!

Ne değişti hükümette de ayrılıp yeni parti kurdunuz sorusuna Davutoğlu; “Zihniyet değişti, ahlak değişti. Sayın cumhurbaşkanı başbakanken başdanışmanıydım başdanışman olarak kendisine bazen en aykırı fikirleri söyler, şu değil şu doğrudur efendim derdim. Tabi nihai karar kendisine ait olurdu ama söylerdim. Eskiden halka hesap vereceğini düşünen bir zihniyeti vardı. Ne zamanki ben siyasi yolsuzluklarla ilgili kapsamlı bir reform yapmak istedim, kimse oturduğu yerden para kazanmasın diye imar yasasını çıkarmak istedim, milletin parası en iyi şekilde değerlendirsin diye ihale yasasını değiştirmek istedim, siyasi ahlak yasası çıkarmak istedim. İşte 2016 yılında bana ve başbakanlığıma karşı parti içi yapılan darbenin sebepleri bunlardır.”

ZONGULDAK BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR

Türkiye Taşkömürü Kurumunu hakkında düşüncesi sorulan Davutoğlu; “Bizim yaklaşımımız emekçinin halkın yararına olan bütün sanayi tesislerinin bütün üretim tesislerinin korunmasıdır. Türkiye’nin tek bir sanayi üretim tesisini tek bir istihdam alanı dahi feda etme lüksü yoktur. Bugün istihdam en önemli ekonomik sorun halindeyse bu meseleyi ele alırken böyle bakmak icap eder. Ama aynı zamanda TTK’nın ciddi bir rehabilitasyondan geçirilmesi lazım. Yani üretim kapasitesi, dünya pazarlarına ulaşımı ve üretim teknolojisinin yenilenmesi bakımından Zonguldak bizim gözbebeğimizdir. Türkiye’de ilk modern enerjinin 1830’lardan itibaren doğduğu yerdir. Bu yönüyle Zonguldak’ın emekçi şehri olarak rehabilite edilerek korunması şarttır. Yarın iktidara geldiğimizde devletin elinde kalmış olan bütün sanayi tesislerini ciddi bir fizibilite ile gözden geçirir daha çok istihdam daha verimli üretim ve pazarlara erişim bağlamında yeniden yapılandırırdık.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi